Hlavní obsah

Rosický spí sám, hlásil v hotelové dvoraně šéf českého mančaftu Dudl, že přání hráčů mu bylo rozkazem

Zdeněk Pavlis (Vratislav)Sport.cz

I těch pár fanoušků, co přešlapovali za železnými zábranami, mělo smůlu. Čeští fotbalisté vystoupili v uplakaném a deštěm smáčeném vratislavském podvečeru z pomalovaného autokaru takovým kvapem, že je ani blesky fotoaparátů nedostihly. A v recepci starobylého hotelu Monopol se také dlouho nezdrželi, protože logický rozpis technického vedoucího mužstva Jaroslava Dudla byl jako vždy nachystán perfektně. „Rosický má podle svého přání pokoj sám pro sebe, Drobný zrovna tak,“ potvrzoval, že objednávky hráčů platí.

Foto: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

Autokar s českou reprezentací dorazil k vratislavskému hotelu Monopol.

Článek
Fotogalerie

Měli docela kalup... Do hotelu Monopol v centru Vratislavi dorazili až po šesté a přitom už na sedmou jim měli číšníci servírovat večeři. To proto, že ve dvoraně netrpělivě stepoval filmový štáb UEFA nachystaný, aby každého z hráčů české reprezentace před modrou plachtou natočil a nafotografoval.

Z filmování se nevykroutil nikdo

„To pro televizní upoutávky, které se budou po vzoru Ligy mistrů před každým zápasem pouštět," připomínal hráčům Dudl, že z téhle povinnosti se prostě vyvléknout nemohou. Ani se nesnažili, protože ani pomalu sedm hodin dlouhé putování vlakem z Prahy do polského dějiště šampionátu je nijak neznavilo, natož aby je otrávilo.

„Naopak, pohodová cesta," halasil Jan Rezek. „Hrály se karty i play station, docela to uběhlo," přidával se Michal Kadlec. „Dlouhé to sice bylo, ale fakt příjemné a s veškerým komfortem a strašně příjemnou obsluhou. Někteří kluci zašli do jídelňáku, jiní se ve spacím kupé na chvíli natáhli a zdřímli si. A kdyby někdo chtěl, i osprchovat se ve vagónu mohl," glosoval přesun po kolejích lékař české výpravy Petr Krejčí.

Bílek ve vlaku zrušil tréninky

I trenér nároďáku Michal Bílek času jaksepatří využil. Důkladně totiž studoval informace i záznam z utkání ruské sborné, která v posledním přípravném duelu rozstřílela italskou squadru 3:0. Jaké zjištění udělal, to ovšem neprozradil. Zato vzkázal, že po dobu šampionátu ruší všechny odpolední tréninky, které měl na někdejším stadiónu Slasku Wroclaw původně naplánované.

I on totiž spěchal, neboť po příjezdu do Vratislavi byl čas naporcován na minuty. Úleva však byla i na něm patrná, neboť doktor Krejčí mu opětovně potvrzoval, že kapitána mančaftu Tomáše Rosického může od pondělí zapřáhnout v přípravě naplno. „Zraněné lýtko má v pořádku, takže může trénovat naplno. V pátek proti Rusům vyrukuje," ujišťoval trenéra i zvědavé zahraniční televizní štáby, zatímco technický vedoucí českého nároďáku Jaroslav Dudl sledoval, jak jeho logistický plán klape.

Díky, polští kibicové, halasil Dudl

„Marně jsem hotel Monopol několikrát nenavštívil," liboval si. „Zabrali jsme tři patra, na nichž máme sedmačtyřicet pokojů, k tomu restauraci jen pro nás, dvě klubovny a v přízemí pochopitelně sklad, v němž je veškeré oblečení a vybavení vyrovnáno a nachystáno," kvitoval Dudl, jak promptně reprezentační kustod Jiří Šíma práci zvládl.

A přitom samo sebou stačil hodit do televizních kamer přehršel rozzářených úsměvů a s výřečností sobě vlastní děkovat polským fanouškům za vřelé přijetí. „Všechny naše hráče překvapilo, kolik polských kibicov se sešlo na vratislavském nádraží a jak krásně nás přivítali. Budeme se jim to snažit oplatit hezkým fotbalem, výhrami a postupem ze skupiny. A samozřejmě doufáme, že do čtvrtfinále budeme doprovázet polskou družinu," získal si okamžitě přízeň domácích žurnalistů i těch pár fanoušků, co se mačkali v nedělním deštivém podvečeru za železnými zábranami.

Reklama

Související témata: