Hlavní obsah

VIDEO: Opíchat nebo obstříknout! Áda Větvička by Rosovo lýtko vyléčil raz dva

Praha

Celý fotbalový národ se modlí, aby bolavé lýtko Tomáše Rosického bylo včas v pořádku a kapitán nároďáku stihl páteční start mistrovství Evropy. „Rosovi bych to buď opíchal nebo obstříkl. A kdyby s tím náhodou nebyl spokojený, tak se to dá ještě rozmasírovat. To je jen takový návod pro zdravotníky nároďáku,“ usmívá se herec Leoš Noha alias Áda Větvička - „jáčkující“ zdravotník Slavoje Houslice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Leoš Noha coby "Áda Větvička" jako moderátor

Článek
Fotogalerie

Leoš Noha alias Áda Větvička

Nepřizná, že mu seriál a posléze film Okresní přebor změnily život. Od té doby je však herec pražského Divadla Na zábradlí na roztrhání, akce střídá akci. „Pravdou je, že teď už mě lidé všude poznávají. Nemůžu tedy jen tak jít a třeba vyloupit banku," zlehčuje Leoš Noha (44).

V Okresním přeboru není členem týmu, ale pouze zdravotníkem, což mu je líto. Fotbal totiž umí. Soupeři Slavoje Houslice se shodují, že po Davidu Novotném a režisérovi Prušinovském patří při četných exhibicích právě Áda k nejlepším hráčům mužstva.

„Fotbal mám rád, hrával jsem ho. Jsem starý, ale dobrý. Dávám i góly," culí se herec.

Nebylo tedy divu, že po skončení klubové sezóny uváděl s kolegyní Ester Kočičkovou večer k vyhlášení Zlatého míče ČR a doprovodných anket. „Moderovala spíš Ester, zvládla to skvěle. Já jen občas přihodil nějaké to své polínko..."

Dobrý fotbal sleduje v Anglii, ne doma

Na dobrý fotbal se rád podívá, proto prý téměř vůbec nesleduje českou ligu... „Zajímá mě hlavně Anglie, tam dobrý fotbal vznikl. Nenechám si ujít ani žádné El Clásico, v němž fandím Barceloně."

Teď se Áda pro jeden bulvární titul dokonce nechal vyfotit ve vodě s nahými modelkami a focení ve vířivce si náramně užil. „Přece jen si víc cením, že jsem se díky Okresnímu přeboru dostal do blízkosti fotbalových reprezentantů. Takové modelky já přece sbalím, kdy chci," chechtá se herec, který díky příjmení Noha měl přezdívky Ruka, Stehno, Hnáta či Nehet.

V nároďáku mu chybějí Štajner a Krejčí

Teď už je Áda zvědavý, jak si česká reprezentace povede na EURO 2012. „Chlapci mě mohou jen mile překvapit. V nároďáku mi chybějí dva mí oblíbení hráči, Jirka Štajner a Láďa Krejčí. Na naše bych vsadil spíš z hecu, jsem realista," říká herec.

V civilu mluví normálně, „jáčkování" se však rychle stalo součástí jeho image. „Moc se mi do šišlání nechtělo, ale režisér Honza Prušinovský u role Ády Větvičky na vadě řeči trval. Kolegyně Marika Procházková mě navedla, abych místo ‚r' říkal ‚j' a místo ‚ř' zase ‚š'. Já to ale zkazil a říkal ‚pjedsedo'. U toho už nakonec také zůstalo, protože první díl byl natočený a nešlo nic změnit," vysvětlil Noha.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články