Hlavní obsah

Sním o Realu Madrid, přiznal Gebre Selassie

Vratislav

Jako gazela se pohybuje po trávníku pětadvacetiletý pravý obránce Theodor Gebre Selassie. Rychlost a dynamiku má po etiopském otci. Improvizační schopnosti a nápadité přihrávky po české mamince, která také aktivně sportovala. V reprezentaci si vybojoval pevné místo a věří, že na EURO se prosadí natolik, aby odešel do kvalitního zahraničního klubu. Vysněný má Real Madrid...

Foto: Milan Malíček, Právo

Theodor Gebre Selassie na tréninku fotbalové reprezentace

Článek

Už cítíte nervozitu?

Kdepak, zatím je to v klidu. Samozřejmě je znát, že už jsme v dějišti šampionátu, ale to pravé napětí teprve přijde.

Co říkáte atmosféře kolem českého mužstva ve Vratislavi?

Jsem příjemně překvapený. Už přijetí po příjezdu vlakem bylo krásné a dneska, když jsme přišli na trénink, tak jsem byl vyloženě překvapený. Tolik lidí u nás kolikrát nepřijde ani na ligový zápas.

Vyhecovalo vás to víc, než jindy? Vy si rád uděláte nějakou kličku nebo parádičku...

To ano, jsem hravý, ale trénink beru vždycky velmi vážně a makám naplno. Neumím si představit, že bych v reprezentaci dělal parádičky pro lidi na úkor toho, co mám dělat. Když na vás kouká tolik lidí a fandí, tleskají, je to příjemné.

Jak jste se zabydlel v hotelu?

Mám pokoj sám pro sebe. Spal jsem dobře, už jsem využil i hotelový bazén, takže se cítím skvěle. Mám v hotelu Monopol výborné zázemí a lidé jsou tam velice příjemní, ale to tady všude.

Prý už jste dostali na fleškách informace a sestřihy ruského týmu. Koukal jste na ni?

Mám ji v počítači a postupně se na ni divám víc a víc. Tahle forma je lepší, než sedět dvě hodiny a koukat na jeden zápas. Každý si na flešce najde to, co potřebuje. Útočníky tolik nezajímá ofenziva Rusů, nás obránce naopak hodně.

Znáte některé ruské hráče?

Viděl jsem je v televizi, něco o nich vím. Třeba cestou ve vlaku mi Tomáš Rosický řekl spoustu věcí o Aršavinovi.

Rusové dali Italům v přípravě tři góly. Neděsí vás to?

Kdepak, tím netrpím. Samozřejmě vím, že mají hodně kvalitní ofenzivu a v ní výborné zkušené fotbalisty. Určitě se na ně dobře připravíme.

Berete šampionát i jako možnost otevřít si dveře do zahraničí?

Budu upřímný, beru. Nemyslím na to, ale rád bych šel ven. V pětadvaceti letech si myslím, že přišel správný čas a obránci to mají v tomhle ohledu těžší.

Máte nějaké nabídky?

Něco ano, to hlídá můj manažer Viktor Kolář ze Sport Invest Group, ale teď se tím opravdu nezabývám. V první řadě musím odvést na šampionátu kvalitní výkony, abych byl platný pro mužstvo a byl vidět. Moje ambice a přání jsou v tuto chvíli druhořadé.

O vašem odchodu se mluvilo už v zimě, nakonec nevyšel, byl byste teď zklamaný, kdyby z odchodu zase sešlo?

V zimě jsem se s tím srovnal. Nakonec jsem prožil v Liberci krásné jaro, získal titul. Teď se přiznám, že bych byl zklamaný. Musel bych se s tím ale zase srovnat. Věřím, že to vyjde, ale opravdu o tom v této době nechci přemýšlet.

Ještě se zeptám, jestli máte vysněný klub...

Chtěl bych samozřejmě do nějakého kvalitního, ale nepředpokládám, že bych měl na stole hromadu nabídek a vybíral si. A pokud jde o ten vysněný klub... Kdo by nechtěl hrát za Real Madrid.

Reklama

Související témata: