Hlavní obsah

Sivok plánoval návštěvu kostela, Čech vycházku po památkách. Deset hráčů s Bílkem trénovalo

Vratislav

Odpolední přípravu zrušil, hráčům dopřál volno, přesto trenér Bílek tak trochu počítal s tím, že pár nadšenců na trénink přece jen vyrazí. Nakonec byl sám mile překvapen tím, že do autokaru zaparkovaného před vratislavským hotelem Monopol jich nastupovalo hned deset. „Chtěl jsem, aby si všichni pořádně odpočinuli, ale jestliže chtějí trénovat, proč ne? Je na nich, jaký program si zvolili,“ krčil reprezentační kouč rameny, když na stadionu místního Slasku končil odpolední trénink prestižním mačem na dvě brány, v němž si samo sebou také zahrál. „Jasně, že ve vítězném mančaftu,“ hlásil pyšně přihlížejícím doktorům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Sivok vyrazil na prohlídku kostela

Článek

Deset si jich pokoj nedalo. Zatímco třeba Sivok, Čech, Kadlec, Petržela a spol. dumali, co s volným odpolednem, gólmani Laštůvka s Drobným a spolu s nimi Jiráček, Lafata, Rezek, Kolář, Rajtoral, Suchý, Necid a Pekhart si dobrovolně řekli i odpolední fázi.

Jen berle s sebou doktor neměl

Trenéři tak měli o program postaráno, doktoři, kteří museli samozřejmě s torzem mančaftu také vyrazit, rovněž.  „Čert nikdy nespí, takže co kdyby se náhodou někdo zranil," potěžkával doktor Petr Krejčí svůj lékařský kufřík. „Jen berle jsem nebral, i když v hotelu je mám. Od jisté doby je na každé soustředění a šampionát vozím," připomínal se smíchem a dával k dobrému historky, kde všude by se mu bývaly hodily...

„Když si třeba trenér Brückner přetrhl při nohejbálku achillovku, museli jsme otesávat pomalu kmeny stromů, abychom mu narychlo nějaké berle vyrobili."

Ve Vratislavi je zatím nepotřeboval a doufá, že je ani potřebovat nebude. Podvečerní trénink proběhl v klidu a pohodě, takže trenér si idylu pochvaloval. Nejenže se našlo dost zájemců o dobrovolnou přípravu, ale ještě si v závěrečném mači zahrál v mužstvu, které vyhrálo.

Kostel Sivoka láká i u Bosporu

To ostatní hráči na hotelu přemýšleli, co s nečekaným volnem, který jim Bílek nabídl. „Projdu se po městě a určitě se podívám do kostela, na který se dívám přímo z pokoje," prozrazoval Tomáš Sivok, jenž se náboženským cítěním před ostatními nijak netají.  „V Istanbulu k tomu moc příležitostí nemám, i když jeden katolický kostel, kam chodíme, jsem i tam objevil."

Legionář od Bosporu se však nechodí do kostelů modlit za vítězství barev, jež právě obléká. Ani klubových, ba ani reprezentačních. „Podívám se dovnitř, odpočinu si tam a přemýšlím," reagoval na zvídavé pohledy.

Lafata první příležitost promarnil

Gólman Petr Čech zase přemýšlel o procházce po vratislavských historických památkách „Anebo také o návštěvě kina. Bydlíme v centru města, všude se dá dojít pěšky, takže na nudu tady rozhodně neumřeme. Lepší, než být uklizení někde v lese a po třech týdnech už nevědět, co dělat," vybavoval si Brücknerovu éru, kdy si doyen z Hané liboval v ubytování na samotě u lesa...

„A navíc blízko našeho hotelu bude za pár dnů otevřen Český dům, který nabídne zajímavý program a kam se dá také zajít," prozrazoval něco z plánů na dny příští Petr Čech. Samo sebou že se také pochlubil, že na jeho pódiu bude koncertovat. „V neděli po úvodním zápase s Ruskem bude v Českém domě vystupovat skupina Eddie Stoilow, s níž si zahraju na bicí pár písniček.  Bude to příjemné odreagování," těšil se, až vymění fotbalový trávník za koncertní pódium.

To vášnivý nimrod David Lafata má trochu jiné plány. Samozřejmě se mu doneslo, že ve Vratislavi je krásná zoologická a botanická zahrada, kam by se rád vypravil. „Pokud bude čas, docela určitě tam zajdu," prozrazoval velký milovník flóry a fauny.

První příležitost ovšem propásl, neboť místo volného odpoledne si naordinoval dobrovolný trénink.

Reklama

Související témata: