Hlavní obsah

Pelta, Bílek a Čech lákají posily. Virtuální hvězdou může být kterýkoliv fanoušek

Praha

Netradiční roli si vyzkoušeli předseda FAČR Miroslav Pelta, trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek a gólman Petr Čech. Hrají ve videu, do kterého může fanoušek jednoduše vložit jméno a fotografii. Stane se tak virtuálně členem národního týmu a dokonce hvězdou reprezentace.

Foto: Sport.cz

Každý se teď může stát žolíkem Michala Bílka (vpravo), jehož i vychválí i Miroslav Pelta...

Článek

Video je zpracováno jako televizní sportovní zprávy. Moderátor sedí ve studiu a hlásí šokující informaci. Na poslední chvíli se do nominace na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině dostal hráč, pro kterého má trenér Michal Bílek i předseda FAČR Miroslav Pelta jen slova chvály. Šéf českého fotbalu s ním dokonce pomýšlí na účast ve finále.

„Je to něco neskutečného, že jsme objevili takovou kvalitu," raduje se ve videu Pelta. I trenér Bílek si libuje nad novou posilou. „Moc jsem si přál takového hráče v týmu mít." Jen Petr Čech je trochu nervózní a má obavy o svou pozici. „Prý hraje stejně dobře v útoku jako v bráně, tak doufám, že nepřijdu o své místo v základní sestavě," říká s nadsázkou na adresu nové posily.

Členem národního týmu se díky videu může stát kdokoli. Na webové stránce www.dvanactyhrac.cz stačí zadat jméno, přidat fotku a získat tak roli s reprezentačním dresem se symbolickým číslem 12.

Personalizované video připravila Česká spořitelna v rámci aktivit projektu 12. hráč české fotbalové reprezentace, který má za cíl zlepšovat atmosféru v hledišti při zápasech národního týmu. Tím pomáhá i fotbalistům k lepším výkonům, protože bouřlivá podpora z tribun je tím pravým 12. hráčem.

Reklama