Hlavní obsah

Fotbalisté Francie dali v generálce na Euro čtyři góly Estonsku

Aktualizováno

Fotbalisté Francie v úterý v posledním přípravném utkání před mistrovstvím Evropy porazili na domácí půdě v Le Mans Estonsko 4:0. Výběr trenéra Laurenta Blanka si tak prodloužil sérii neporazitelnosti na 21 zápasů.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Karim Benzema (vlevo) se raduje se svými spoluhráči z francouzské reprezentace z gólu.

Článek

O vítězství domácích rozhodl útočník Karim Benzema, který dvě branky dal a na další přihrál Francku Ribérymu. Čtvrtý gól Francie zaznamenal Jérémy Menez. "Vítězství nám dodá sebevědomí a je důležité, že se trefili útočníci. Myslím ale, že jsme nehráli tak dobře, jako v předchozím zápase se Srbskem (2:0)," prohlásil Blanc.

"V posledních třech zápasech se nám hodně daří v útoku, ale jinde - zejména v obraně - už to tak slavné není. Nemá cenu si namlouvat něco jiného. Obránci musí přitvrdit, hrát důrazně a víc jednoduše," dodal kouč.

Radost Blankovi dělá zejména Ribéry, který se trefil ve třetím utkání za sebou. "Když to bude takhle pokračovat, bude to prostě skvělé," uvedl francouzský trenér.

Fotbalisté Ukrajiny bojují s virem

Generálka na domácí Euro naopak nevyšla Ukrajině. Reprezentace země, která turnaj spolupořádá s Polskem, podlehla 0:2 v Turecku a prohrála druhé utkání za sebou. Porážka však bylo to poslední, co trenéra Olega Blochina trápilo.

Deset hráčů jeho týmu totiž mělo žaludeční potíže a záložník Anatolij Timoščuk dokonce skončil na kapačkách. "Není na tom vůbec dobře. Nedělám si legraci, situace je velmi vážná. Uvidíme, s čím přijdou lékaři," citovala kouče agentura Reuters.

Ukrajina kvůli rozsáhlé marodce k zápasu málem nenastoupila. "Kdyby nemocní Bogdan Butko a Denis Garmaš nechtěli hrát, musel bych zápas odvolat," přidal Blochin. "Nevím, co problémy způsobilo, protože jsme každý jedl něco jiného. Teď máme týden na to, dát se do kupy. Máme štěstí, že se to stalo teď a ne 11. června," připomněl trenér datum prvního zápasu Ukrajiny na Euru proti Švédsku.

Přípravná fotbalová utkání:
Jerevan: Arménie - Kazachstán 3:0 (3:0)
Branky: 6. a 37. Ghazarjan, 41. Movsisjan.
Stockholm: Švédsko - Srbsko 2:1 (1:1)
Branky: 23. Toivonen, 52. Ibrahimovic z pen. - 27. Subotič.
Ingolstadt: Turecko - Ukrajina 2:0 (1:0)
Branky: 30. Erkin, 70. Pektemek.
Innsbruck: Rakousko - Rumunsko 0:0.
Le Mans: Francie - Estonsko 4:0 (2:0)
Branky: 37. a 47. Benzema, 25. Ribéry, 90. Menez.
Minsk: Bělorusko - Ázerbájdžán odloženo.

Reklama

Související témata: