Hlavní obsah

Baroš prasklý sval nemá, ale hrát možná nebude

Vratislav

Zranění Milana Baroše podle vyšetření ve vratislavské Vojenské nemocnici není vážné. Ve čtvrt na jedenáct přijel s lékařem Petrem Novákem z podrobných vyšetření. Tvářil se standardně vážně, nekulhal, ale hned zmizel v šatně. Po čtvrt hodině s batůžkem v ruce zamířil opět k autu a odjel do hotelu. Trénink na doporučení lékaře vynechal, byť prý chtěl na trávník.

Foto: Karel Felt, Právo

Lékaři oznamují zdravotní stav Milana Baroše na tiskové konferenci ve Vratislavi.

Článek

„Milan odstoupil z úterního tréninku poté, co po střele ucítil bolest ve stehně. Hned jsme se mu věnovali po lékařské stránce a společně s fyzioterapeuty jsme se snažili sval uvolnit. Rozhodli jsme se nechat ho vyšetřit dnes dopoledne, abychom měli jistotu, zda ve svalu není prasklinka nebo hematom. Časový odstup byl důležitý. V roce 2006 jsme na mistrovství světa ihned poslali na vyšetření Jana Kollera, který tehdy nedohrál zápas s USA. Pár hodin po zranění vyšetření nic neukázalo, ale později se objevily potíže. Hematom se může utvořit třeba až za dvanáct hodin,“ vysvětli postup lékař reprezentace Petr Krejčí.

Rozhodne se ve čtvrtek večer

Baroš absolvoval vyšetření magnetickou resonancí a ultrazvukem. „Žádný hematom ani prasklinka se neobjevily. Milan se také cítí mnohem lépe než v úterý, už necítí bolest. Nicméně trénink jsem mu nedoporučil, i když do něj měl chuť. Dál bude pokračovat jeho intenzivní léčba pomocí medikamentů i fyzioterapií,“ dodal jeho kolega Petr Novák.

„Pokud by měl Baroš nastoupit do pátečního zápasu s Ruskem, musí absolvovat ve čtvrtek plnou tréninkovou zátěž. Na tom budeme intenzivně pracovat. Po tréninku se také rozhodne o jeho startu,“ zdůraznil Krejčí.

Chyběl by, shodli se hráči

Zpráva o tom, že Baroš není zraněný, spoluhráče potěšila. „Určitě to dobře. Milan je pro mužstvo velmi důležitý. Chyběl by, i když tu máme další výborné útočníky,“ konstatoval gólman Petr Čech.

„Je to dobrá zpráva. Já se dál připravuji, jako bych měl nastoupit, ale to platí i o ostatních spoluhráčích. Až se ukáže, jestli Milan může nebo ne, rozhodne trenér, kdo nastoupí. Rozhodně se tím ale nestresuji,“ přidal se Tomáš Pekhart, který je za Baroše první variantou.

Jan Rezek přiznal, že v případě, kdyby Baroš nemohl hrát, by se jeho úloha trochu změnila. „Vlastně plním roli druhého útočníka, ale Milan se pohybuje jinak než Tomáš Pekhart nebo ostatní útočníci. Moje hra by se tomu musela přizpůsobit. O žádnou dramatickou změnu by ale nešlo,“ konstatoval Rezek.

Hráči po skončení uzavřeného tréninku odjeli před polednem do hotelu. Ve Vratislavi jim poprvé na trénink nepršelo, naopak se mezi mraky dralo sluníčko. „Je to dobré, hlavně když není vedro,“ libovali si.

Reklama