Hlavní obsah

Němci mají na EURO lepší tým než na MS, myslí si Neuer

Podle brankáře Manuela Neuera mají němečtí fotbalisté na mistrovství Evropy kvalitnější tým než před dvěma lety, kdy na světovém šampionátu v Jihoafrické republice získali bronzové medaile.

Foto: Thomas Bohlen, Reuters

Brankář německé reprezentace Manuel Neuer na tiskové konferenci.

Článek

"Jsme lepší než v roce 2010, protože teď máme každou pozici v sestavě zdvojenou. Také jsme vyspělejší a navzájem se lépe známe," uvedl Neuer na tiskové konferenci.

Mladý výběr trenéra Joachima Löwa je ambiciózní a prahne po úspěchu. V kvalifikaci vyhrál všech deset zápasů. "Rádi bychom získali titul, ale chceme postupovat krok za krokem. Chceme dobře odstartovat, abychom trochu zmírnili tlak, který jsme si na sebe uvalili," řekl šestadvacetiletý gólman a připomněl výhru 4:0 nad Austrálií v prvním zápase na minulém mistrovství světa. V sobotu však Německo zahájí šampionát v duelu proti papírově silnějšímu Portugalsku s hvězdným Cristianem Ronaldem.

Pro brankáře Bayernu Mnichov by byl úspěch na Euru satisfakcí za nepovedenou domácí klubovou sezonu, v níž bavorský celek v německé lize obsadil druhé místo za Dortmundem a Borussii podlehl také ve finále Německého poháru. Navíc pak prohrál finále Ligy mistrů na svém stadionu s Chelsea. "Pro hráče Bayernu je to šance napravit velmi špatnou sezonu. Chceme vyžít právě tuto šanci, takže turnaj přichází v pravou chvíli," dodal Neuer.

Trojnásobní mistři Evropy z let 1972, 1980 a 1996 se vedle Portugalska ve skupině B utkají 12. června s Nizozemskem a o čtyři dny později s Dánskem.

Reklama

Související témata: