Hlavní obsah

VIDEO: Češi v centru Vratislavi ruské fanoušky přezpívali, uzemnili je i hymnou

Vratislav

Vy fandíte, my vítězíme! Tento úderný slogan zdobí autobus české fotbalové reprezentace na EURO 2012 a v jeho duchu také probíhal pátek před prvním duelem Bílkova týmu s Ruskem. Fanoušci obou mužstev se již od rána potkávali v centru polské Vratislavi. A pokud by měl zápas od 20:45 dopadnout stejně, jako dopadl předzápas fanoušků, nemají se Čech, Rosický a spol. čeho bát.

Čeští fanoušci na EuruVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Čeští fanoušci před zápasem s Ruskem

Český tým odjel z hotelu na stadión

Čeští fanoušci na Euru

Jsme jeden tým. Toto heslo vyznávají i čeští fandové. Zatímco příznivci ruské sborné se projevili jako individualisté, Češi hráli podle taktiky „v jednotě je síla". Třeba zahrádku před John Bull Pubem v ulici Kielbasznicza obsadili úplně celou. Rozložili vlajky s nápisy Nedašov, Vimperk, Sebranice a jiné. A začali notovat.

Když odzpívali tradiční fanouškovské šlágry „Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop" nebo „Vysoký Jalovec" a přešli k národní hymně, Rusům poklesla čelist a televizní štáby ze všech koutů Evropy měly pohotovost.

V plném provozu už je také oficiální fanzóna, kde běží program na několika pódiích. V prodejně licencovaných suvenýrů tady lze pořídit český dres za 220 zlotých. Carlsberg teče proudem a tudíž nechybí ani zákoutí s mobilními záchody.

Čeští fanoušci ale raději obsadili restaurace mimo fanzónu. A svůj klid chtěli mít i hráči. Dopoledne vyrazili z hotelu Monopol na procházku do centra a někteří i do botanické zahrady. Oběd měli v jednu hodinu a pak od kávičky v recepci kynuli přes velká okna hotelové restaurace fanouškům. A třeba David Lafata si šel k zábranám ohraničujícím celý areál hotelu popovídat s kamarády, kteří ho přijeli povzbudit.

Kdyby tohle viděl Karel Brückner, který na šampionátech hráče nejraději ukrýval na samotě u lesa, asi by jen nevěřícně kroutil hlavou.

„Nemám žádný problém s tím, že bydlíme v centru a kluci se mohou jít projít do města. Vybrali jsme si hotel, který se nám zdál nejlepší," ujišťoval kouč Michal Bílek ve chvíli, kdy šampionátová horečka stoupala na maximum.

Reklama

Související témata: