Hlavní obsah

OBRAZEM: Odvážní reprezentanti vystavují ve Vratislavi svá polonahá těla

Vratislav

Nejen na hřišti musejí fotbalisté prokázat svou odvahu. Nutnou dávku odhodlání museli projevit i při pózování. Současní i bývalí čeští reprezentanti se kvůli boji s rasismem, diskriminací a násilím na stadiónech postavili před objektiv Ondřeje Pýchy oblečení pouze v džínsech. Unikátní série fotografií, jež vznikla v rámci projektu České asociace fotbalových hráčů Play Fair Play True, je v průběhu EURO 2012 vystavena v polské Vratislavi.

Foto: Ondřej Pýcha

Osm statečných - zleva Rezek, Hubník, Suchý, Poborský, Limberský, Lafata, Pilař a Šmicer.

Článek
Fotogalerie

Výstava odvážných fotografií českých fotbalistů patří k řadě doprovodných akcí na mistrovství Evropy.

Do focení se zapojili hráči jako David Lafata, Václav Pilař, Marek Suchý, David Limberský, Jan Rezek a Roman Hubník společně se dvěma fotbalovými legendami Karlem Poborským a Vladimírem Šmicrem. Džínsy, jež mají na sobě, jsou doplněny červenými prvky, které symbolizují stopku všem negativním fenoménům ve fotbale, jež kazí pověst profesionálního sportu.

„Fotografie fotbalistů dokáží přitáhnout pozornost médií a široké veřejnosti. Takovou publicitu chceme ve spojení s kampaní Play fair, play true využít k upozornění na negativní jevy ve fotbale a boje proti nim," uvedl Karel Poborský, předseda ČAFH.

Výstava bude ve Vratislavi k vidění v průběhu celého mistrovství a posléze bude z fotografií vytvořen kalendář.

Reklama