Hlavní obsah

Na Staroměstském náměstí sledovalo zápas s Ruskem na ME několik tisíc lidí

Zhruba tři tisíce fanoušků sledovaly na velkoplošné obrazovce na pražském Staroměstském náměstí úvodní utkání českých fotbalistů na mistrovství Evropy s Ruskem v polské Vratislavi. Akce se obešla bez větších konfliktů a zranění. Pouze v závěru zápasu, který ČR prohrálo 1:4, napadali dva čeští fanoušci turistu z Ruska.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci při sledování zápasu české fotbalové reprezentace s Ruskem na EURO

Článek

Obrazovka je umístěna vedle pomníku Jana Husa, naproti stojí pódium, na kterém před začátkem utkání zahrála hudební skupina Mandrage. Po jejím vystoupení oslovil fanoušky moderátor večera Ondřej Hejma a z odezvy davu vyplynulo, že čeští příznivci jsou ve výrazné převaze nad ruskými. Lidé sledují první vystoupení českých fotbalistů na šampionátu také ze zahrádek přilehlých restaurací a oken domů.

Policie nezaznamenala žádné konflikty. Podle jejího mluvčího Jana Daňka je situace poklidná. "Odehrává se to v přátelském duchu, výrazné problémy ani neočekáváme," řekl mluvčí. Problémy nezaznamenali ani lékaři z pražské záchranky. Situaci monitoruje také několik hasičských jednotek.

.

Reklama

Související témata: