Hlavní obsah

VIDEO: Žádná shnilá rajčata, mobilizaci den po výprasku provázel potlesk

Pavel Dosadil, Zdeněk Pavlis (Vratislav)Sport.cz

Kopat někde v Itálii, nejspíš by na ně dopadala pěkně ostrá slova a shnilá rajčata. Čeští fotbalisté však byli den po porážce 1:4 s Ruskem příjemně šokováni. Na jejich trénink na stadiónu Slasku Vratislav přišly dobré čtyři tisícovky diváků. A světe div se, každou chvíli zazníval nadšený potlesk. „Je vidět, že místní tím od začátku žijí. Váží si, že jeden z účastníků EURO 2012 je doma ve Vratislavi,“ uvědomoval si Petr Čech, že šlo hlavně o polské fanoušky.

Trenink po RusechVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Takovou přízeň si za debakl 1:4 s Ruskem snad ani nezaslouží. Vratislavští diváci jsou za „své" Čechy nadále vděční a fandí jim. V sobotu dopoledne tak zněl stadiónem Slasku každou chvíli vřelý potlesk. Při nástupu hráčů na trávník, při rozcvičce brankářů v čele s Petrem Čechem, při odpočinkovém výběhu kolem hřiště... To samé se opakovalo i před koncem tréninku, kdy hráči zkoušeli z půlky hřiště trefit břevno branky. Každá správná trefa byla odměněna dalším výbuchem nadšení.

„Už večer po zápase při návratu do hotelu nás Poláci vítali zpátky. A jejich reakce na sobotním tréninku je samozřejmě příjemným překvapením," líčil stoper Tomáš Sivok, který si do šatny odnášel vlčí mák z krepového papíru. Určitě ne proto, že by jeho tým úvodní duel šampionátu odehrál bez ztráty kytičky...

„Dostal jsem ho od jednoho malého chlapečka. Je nám jasné, že spousta lidí u nás doma už nás zatratila. Doufám však, že skalních příznivců se to netýká," říkal Sivok.

Mobilizace, vyhlásil Pelta a sešel na hřiště

I šéf asociace Miroslav Pelta navlékl pracovní „montérky", tedy tričko a týmovou soupravu, a sestoupil mezi hráče. „Za normální situace bych tady nebyl, ale po takovém výsledku musím za stavu mobilizace s hráči na hřiště. Teď musíme udělat vše pro to, abychom vývoj ve skupině otočili a postoupili. Rozhodně k tomu nepřistoupíme tak, ať se teď děje vůle boží," sliboval národu první muž českého fotbalu.

Tomáš Rosický ani Milan Baroš netrénovali, místo toho šlapali v posilovně na kole. „Ale jsou zdraví, s jejich starými zraněními problémy nemají. My staří psi dobře víme, co je teď třeba. Kluci si to musejí všechno vyříkat. Podstatné je, aby se nikdo neuzavíral sám do sebe. Vždyť pohřeb ještě nebyl," usmíval se doktor Petr Krejčí.

Vůbec celý trénink končil v pohodovém duchu. Fotbalisté rozdali dychtivým divákům spoustu autogramů a zatleskali i Rezkovi, který v „břevínkách" prohrál s gólmanem Laštůvkou a musel tak dělat kotrmelce na vzdálenost celého hřiště a ještě půlky navrch...

Reklama

Související témata: