Hlavní obsah

VIDEO: Rezek za trest metal kotrmelce, až se motal

Vratislav

Stehna ho bolela, jak po dvoufázovém tréninku. Přestože reprezentační záložník Jan Rezek absolvoval v sobotu po zápase s Ruskem jen regenerační trénink, byl zničený. Prohrál totiž sázku s náhradním brankářem Janem Laštůvkou a musel dělat kotrmelce ve vzdálenosti sto padesáti metrů.

Autogramiáda Petra Čecha a Jana RezkaVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

„První sázka podobného charakteru proběhla už před čtyřmi dny a ještě ke všemu úplně nevinně. Lašty se mě jen tak mimochodem zeptal, co udělám, když trefí z půlky břevno. Ze srandy jsem řekl, že se v kotrmelcích přesunu přes délku hřiště k druhé brance,“ naznačoval třicetiletý záložník, jak moc (ne)věřil náhradnímu gólmanovi.

„Honza se samozřejmě chytil, ale naštěstí se trefil až na pátý pokus, takže jsem kotrmelce dělal jen na půlící čáru,“ vykládal Rezek.

Nerozumně se však do sázky pustil znovu po zápase s Ruskem. „Nevěřil jsem, že něco podobného zopakuje. Dokonce jsem mu dal tři pokusy,“ přiznával Rezek.

Měl však pech. Laštůvka břevno z půli hřiště trefil prvním a třetím pokusem, a tak musel záložník z kyperské Famagusty dělat kotrmelce přes celé hřiště, a pak ještě zpátky na půlící čáru. Útěchou mu mohl být hromový aplaus zaplněných tribun tréninkového stadiónu Slasku Vratislav.

„Hlava se mi sice motat přestala, ale nikdy už nic podobného nehodlám absolvovat,“ zapřísahal se s odstupem dvaceti minut Rezek. „Nikdy bych navíc neřekl, že mi z kotrmelců budou bolet stehna takovým způsobem. Fakt pěkná zabíračka,“ přiznával třináctinásobný reprezentant, jak si nečekaně zavařil.

Reklama