Hlavní obsah

VIDEO: Baroš si pískot nezasloužil, zlobí se hráči na fanoušky

Vratislav

Rozmrzelí z chování vlastních příznivců při prvním duelu na evropském šampionátu byli i s odstupem desítek hodin čeští fotbaloví reprezentanti. Skutečnost, že se příznivci v národních dresech v ochozech stadiónu ve Vratislavi při souboji s Ruskem postavili proti vlastnímu týmu, borce patřící do výběru trenéra Michala Bílka nepříjemně překvapila.

Jaroslav Plašil, reakce na pískotVideo: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

 
Článek

„My jsme určitě nečekali, že nás budou čeští fandové chválit. Jasně, dostali jsme od Rusáků lekci. Nicméně ještě přece není konec,“ posteskl si nad nestálou přízní českých fandů záložník Jan Rezek. „Už s tím ani nebojujeme. Přijde mi neadekvátní, aby fanoušci vyhazovali hráče a trenéra po prvním zápase. Vždyť my jsme výsledek kousali stejně těžce jako oni,“ popisoval záložník Tomáš Hübschman.

S ohledem na hodně negativní reakce fanoušků v závěru bitvy s Ruskem mohli být možná čeští borci rádi, že na tribunách během sobotního otevřeného tréninku převládly polské barvy a nedělní příprava byla pro veřejnost zapovězená. Alespoň se Bílkova družina nedočkala další ledové sprchy v podobě nadávek a výčitek.

Fanoušci při drtivé porážce od ruského výběru při střídání vypískali útočníka Milana Baroše, už dávno před tím skandovali „Bílek ven“, což se opakovalo v posledních minutách i po závěrečném hvizdu.

Chování příznivců bylo nefér, zlobí se Čech

„Chování příznivců bylo nefér vůči těm dvěma. Kádr pro šampionát má přece třiadvacet hráčů. A velký realizační tým. Nevím, z jakého důvodu si publikum vybírá stále dva stejné členy našeho týmu,“ zlobil se brankář Petr Čech. „Zrovna Milan Baroš odehrál proti Rusku velice dobrý zápas. Byl sám na hrotu. Pro tým se mohl roztrhnout. Proto vážně netuším, proč na něj pískali, místo aby ocenili, jakým způsobem hrál,“ kroutil hlavou brankář se zkušenostmi z Chelsea. „Trenér je hromosvodem a zodpovídá za výsledky. Už jsme mu pomohli i opačně, když lidé skandovali jeho jméno. Nic s reakcí lidí nenaděláme. Ale pochopitelně jde o nepřiměřené chování, vždyť šlo o první zápas,“ mínil obránce Michal Kadlec.

Většina borců naopak vysoce ocenila chování polských obyvatel Vratislavi, kteří českému týmu vytváří dokonalou podporu, což se projevilo přítomností čtyř tisícovek diváků na sobotním tréninku, přičemž české fanouškovské zastoupení bylo minimální. „Čekali na nás už po zápase s Ruskem v noci u hotelu a skandovali, což bylo ohromně milé a povzbuzující,“ uvedl Tomáš Sivok. „Lidé ve Vratislavi jsou skvělí od první chvíle. Žijí fotbalem. Povzbuzovali nás a přáli hodně štěstí, přestože by měli být rádi, že jsme prohráli, protože pro jejich národní tým jde o skvělou zprávu. Mají prostě radost, že si jeden z účastníků šampionátu vybral jejich město jako domácí,“ přemítal Čech.

Nikdo z družiny Michala Bílka netajil, jak je nestálá přízeň českého publika mrzí. „Je mi to líto. Ale pokud vyhrajeme s Řeckem, budou všichni věřit a tvrdit, jak nám fandili. Je to pořád stejné. Už jsme si zvykli, že když se nám zápas nepovede, jsme nejhorší tým na světě. A pokud se něco povede, jsou všichni s námi. Jde o opakující kolorit,“ utrousil Petr Čech.

„Ze začátku souboje s Ruskem byli lidé nažhavení, ale když dostaneme čtyři góly, nemůžeme se divit negativním projevům. Tuším, že jsme spoustu příznivců ztratili. Jen neměli skandovat jméno trenéra, ale naše. My jsme byli na hřišti. My jsme utkání zpackali,“ mínil obránce Sivok.

Reklama