Hlavní obsah

VIDEO: Španělé remízu s Itálií brali a chválili Fábregase

Gdaňsk

Trenér fotbalistů Španělska Vicente del Bosque byl spokojený se vstupem do mistrovství Evropy, přestože úřadující evropští a světoví šampióni v nedělním zápase skupiny C jen remizovali 1:1 s Itálií. Kouč také pochválil autora vyrovnávacího gólu Ceska Fábregase, který nastoupil překvapivě na místě klasického útočníka.

Fábregasův gól Buffonovi.

 
Článek

"Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale nejsem frustrovaný, protože jsme podali dobrý výkon a za to můžeme být šťastní. Odehráli jsme zápas plný dychtivosti, odhodlání a gólových šancí," řekl na pozápasové tiskové konferenci Del Bosque.

"Postavil jsem Ceska, protože o něm Italové neměli žádné reference. Chtěli jsme také dosáhnout převahy v záloze s vědomím, že Fábregas se Silvou se dokážou dostávat do brankových příležitostí. Myslím, že to docela fungovalo a Fábregas odvedl spoustu skvělé práce," ocenil hráče jednašedesátiletý kouč.

Nejvíc byl překvapený střelec

Záložník Barcelony nečekal, že by se mohl dostat do základní sestavy na úkor útočnějších kolegů. "Nejvíce překvapený jsem byl já. Byl jsem šťastný, že jsem dostal šanci a mohl hrát, protože jsem naposledy nastoupil asi před měsícem a půl," uvedl pětadvacetiletý hráč.

Výkon spoluhráče v ne zcela obvyklé roli ocenil i Xabi Alonso. "Vedl si na hrotu velmi dobře a to nikdy není jednoduché. Vstřelil gól poté, co předvedl pohyb typického útočníka. Nechybí mu sebevědomí a my tím pádem máme více možností," konstatoval středopolař Realu Madrid.

Del Bosque poslal čistokrevného forvarda Fernanda Torrese na hřiště až v 74. minutě. "Přišel na hřiště v perfektním momentě, když se hra více otevřela a nám se nabízelo více prostoru. Fernando byl ideálním hráčem na využití této výhody," vysvětlil španělský trenér.

Buffon na Torrese vyzrál

Ofenzivní fotbalista Chelsea však ani přes dvě velké šance neskóroval. Poprvé ho tváří v tvář vychytal italský gólman Gianluigi Buffon a v druhém případě branku přestřelil. "Dostal jsem se do nějakých šancí, Andrés Iniesta tam také něco měl, ale gól jsme nedali. Buffon nade mnou vyhrál, protože správně uhodl, co chci udělat," řekl Torres, který zmařenými šancemi znovu potvrdil nepříliš povedenou sezónu v londýnském klubu.

Špatný trávník

Andrés Iniesta si stejně jako mnoho spoluhráčů stěžoval na špatný stav hrací plochy gdaňského stadiónu. "Hrát v takových podmínkách je katastrofa pro fotbal i pro diváky. Trávník byl neuvěřitelně suchý a komplikoval pohyb míče," konstatoval záložník Barcelony, podle pořadatelů nejlepší hráč utkání.

Španělé se ve čtvrtek utkají s Irskem a 18. června uzavřou skupinu C s jejím aktuálním lídrem Chorvatskem.

Reklama

Související témata: