Hlavní obsah

Žádnou paniku, postoupit se dá i se čtyřmi body, doufá Baroš

dos, zp (Vratislav)Sport.cz

Málokdy prostřednictvím médií promlouvá k fanouškům, ani EURO 2012 pro něj není výjimkou. Nejlepší střelec současné fotbalové reprezentace Milan Baroš se v prvním utkání ve skupině A proti Rusku (1:4) netrefil, o to více teď nároďák jeho góly potřebuje ve zbývajících duelech s Řeckem a Polskem. Alespoň prostřednictvím oficiálních stránek turnaje fanouškům vzkazuje, že zatím je zbytečné podléhat panice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Baroš na tréninku fotbalové reprezentace

Článek
Fotogalerie

Před osmi lety se stal králem střelců EURO 2004. I pro současného kouče Michala Bílka je stále útočníkem číslo jedna. V úterý proti Řecku přijde čas, aby to Milan Baroš potvrdil. Ve zkrácené verzi přinášíme jeho myšlenky z rozhovoru, který poskytl serveru uefa.com.

O prohře s Ruskem

Určitě je pro nás dobré, že po páteční porážce s Ruskem hrajeme nejbližší zápas s Řeckem hned v úterý. Můžeme tak rychle napravit naše chyby. Výsledek vypadá děsivě, ale když se podíváte na statistiku, zápas byl zcela vyrovnaný. Začali jsme dobře, jenže oni nás potrestali způsobem, jaký jsme chtěli hrát my.

Když jsme se po přestávce vrátili do zápasu, šli jsme do velkého rizika a otevřeli hru. Proto jsme inkasovali další dva góly. Musíme se z toho poučit, hrát více jako tým a počkat na tu pravou příležitost, ne hrát žádný hurá fotbal.

O atmosféře před Řeckem

Myslím, že je zbytečné podléhat panice a nechat se ovlivnit kritikou, natož pak ztrácet víru v postup. Máme ještě dva zápasy před sebou a tudíž všechno ve vlastních rukou. Řecko nebude snadný soupeř. Proti Polsku hráli o deseti – a málem vyhráli. Pro nikoho nejsou příjemným soupeřem. My proti nim navíc nemáme z poslední doby dobré výsledky. Na to však musíme zapomenout a jít do zápasu s vírou ve vítězství.

O postupové matematice

Potřebujeme tři body, ale ani remíza by nás ještě nemusela vyřadit. Řeky také ještě čeká zápas s Ruskem, a tak můžeme doufat, že se z naší skupiny dá postoupit i se čtyřmi body. Na to ale spoléhat nemůžeme, vítězství nad Řeky by pro nás bylo fantastické. Znamenalo by, že pak bychom mohli jít do posledního zápasu s Polskem více v klidu. Kouč Bílek dobře ví, co dělá. Mužstvo dobře zná, je to inteligentní člověk a určitě nás na zápas s Řeckem správně namotivuje.

Reklama

Související témata: