Hlavní obsah

VIDEO: Bronzoví hokejisté přijeli podpořit fotbalisty, kteří mají k medaili zatím daleko

dos, zp (Vratislav)Sport.cz

Jim se to ve Vratislavi vegetuje. Bronzové medaile z mistrovsví světa si domů přivezli, sezóna pro ně skončila, a tak si mohou vychutnávat EURO 2012. Pondělní trénink fotbalové reprezentace sledovali přímo na Městském stadiónu hokejisté Milan Michálek a Jiří Novotný. Také svým kolegům by přáli medaili, to by však Čech, Rosický a spol. museli zabrat již v úterním duelu s Řeckem a vykročit tak k postupu ze skupiny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trénink fotbalové reprezentace sledovali i hokejisté Milan Michálek (vlevo) a Jiří Novotný

Článek
Fotogalerie

Trénink českých fotbalistů před zápasem s Řeky

Trénink českých fotbalistů před zápasem s Řeckem

Házená kombinovaná s ragby by šla nároďáku náramně. Fotbalisté si při tom mohou míč přihrávat rukama, brankáře však smí překonávat pouze hlavou nebo placírkou. Po spolupráci Tomáše Rosického s Milanem Barošem tak padl jeden z gólů, který by Češi v úterý večer brali všema deseti.

„Házenou jsme tady ve Vratislavi hráli poprvé, ale jinak ji trenéři zařazují do přípravy docela často," říkal záložník Daniel Kolář. V pondělí měli oficiální předzápasový trénink na Městském stadiónu nejprve Řekové, po jejich odjezdu vyběhli na heboučký trávník Češi.

Když vypukla bitva v házené, blízko za jednou z branek zmenšeného hřiště seděli také Milan Michálek a Jiří Novotný. Hokejoví reprezentanti, kteří přijeli podpořit fotbalové kolegy. „Někteří kluci je znají a už se spolu bavili. Já ne, ale ještě se s nimi vyfotím," usmíval se Kolář.

Na zápas s Ruskem dorazili také další hokejisté Ondřej Pavelec, Jakub Voráček, Michael Frolík a Jiří Tlustý, Michálek s Novotným si pobyt ještě prodloužili. „S klukama jsme se domluvili na šampionátu ve Stockholmu, lístky máme přes našeho agenta," vysvětlil Michálek. Petr Nedvěd si prý počká až na play off...

Nálada byla během tréninku dobrá, jako by vstupní debakl 1:4 s Ruskem byl už pryč.

„Máme druhou šanci napravit to, co jsme zpackali. A chceme ji využít. Z atmosféry v týmu mám velmi dobrý dojem," ujišťoval kapitán Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: