Hlavní obsah

UEFA chce kvůli rasismu posílit policejní dozor na trénincích

Krakov

Představitelé Evropské fotbalové unie (UEFA) požádali starosty polských a ukrajinských měst, která během mistrovství Evropy hostí tréninky jednotlivých týmů, aby posílili policejní dohled na stadionech. Chtějí se tak vyhnout incidentům s rasistickým podtextem.

Foto: Anatoli Stepanov, Reuters

Ukrajinští policisté u fotbalového stadionu v Kyjevě

Článek

První stížnosti na chování fanoušků už UEFA zaznamenala od nizozemských fotbalistů, kteří trénují na stadionu Wisly Krakov. Minulý týden jejich přípravu sledovaly tisíce polských fanoušků a hráči si prý museli vyslechnout napodobování zvuků opic.

UEFA v oficiálním dopise rovněž požaduje, aby úřady v pořadatelských zemích rasistické chování trestaly okamžitým vypovězením hříšníků ze stadionů a jejich okolí a aby proti nim zahájily trestní stíhání.

Přípravy na šampionát provázely velké obavy z možných rasistických útoků na fanoušky i hráče v obou pořadatelských zemích, zatím se ale nepotvrdily. UEFA má oficiálně hlášený jen tento incident z tréninku Nizozemska.

Podle informací italských a britských médií si ale urážky od španělských fanoušků vyslechl také italský reprezentant Mario Balotelli při vzájemném nedělním zápase obou týmů v Gdaňsku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články