Hlavní obsah

Španělsko s Itálií nadchlo. I Francie a Anglie mohou útočit na titul, předpovídá Látal

Kouč Baníku Ostrava Radoslav Látal si ze šampionátu zatím nejvíc užil zápas dvou gigantů Španělska s Itálií. „Tohle utkání jsem si opravdu vychutnal,“ řekl někdejší hráč Schalke.

Foto: Sport.cz

Trenér ostravského Baníku Radoslav Látal.

Článek

„Bylo to velice kvalitní utkání, bez taktizování, vyhecované, s řadou soubojů, ve vysokém tempu. Přiznám se, že moc jsem nevěřil Italům a oni mě překvapili. Podobně dobrý byl i duel Němců s Portugalci. Naopak hodně mě zklamal druhý poločas utkání Francie–Anglie. Francouzi boj vzdali, hlídali remízu, která vyhovovala i Angličanům.

Nicméně byly to první utkání ve skupinách, která bývají na takovémto turnaji přece jenom svázána taktikou. Žádné mužstvo nechce dostat první branku a tomu podřizuje způsob hry. Věřím, že po rozjezdu skupin se už bude hrát jinak. Nebude se spekulovat, každý bude hrát na vítězství, bude to ještě lepší podívaná.

První kolo na mě zapůsobilo tak, že turnaj vyloženého favorita nemá. Samozřejmě musíme počítat se Španěly, pak jsou tu Němci s nálepkou turnajového týmu, černým koněm mohou stále být i Nizozemci, i když první zápas prohráli. Přesto doufám, že ze skupiny postoupí. Na titul mohou zaútočit i Francouzi a Angličané."

Reklama

Související témata: