Hlavní obsah

K čemu psychologa? Hráči si to mají vyříkat mezi sebou, myslí si Sneijder

Za velkou zbytečnost považuje sezení se sportovním psychologem nizozemský fotbalista Wesley Sneijder. Podle něj by si měli hráči své problémy raději vyříkat tváří v tvář.

Foto: Pawel Ulatowski, Reuters

Wesley Sneijder se v Krakově podepisuje fanouškům

Článek

Nizozemsko v sobotu prohrálo úvodní zápas na mistrovství Evropy s Dánskem 0:1 a hned se začalo spekulovat o rozepřích mezi hvězdami Oranjes. Osmadvacetiletý záložník si však myslí, že by do týmových záležitostí neměl zasahovat nikdo zvenčí.

"Ani neuvažujte o tom, že byste mě mohli obtěžovat se sportovním psychologem. Pokud bude mluvit dvě hodiny, tak si radši za tu dobu zdřímnu a lépe si tak odpočinu," řekl Sneijder na internetových stránkách nizozemského deníku De Telegraaf.

"Pokud mají fotbalisté nějaké problémy, tak by si měli raději promluvit mezi sebou. Pokud to nepomůže, tak nebude nic platná ani pomoc psychologa," prohlásil hráč Interu Milán.

Atmosféra v nizozemském mužstvu je prý jiná než na posledním světovém šampionátu v Jihoafrické republice, kde svěřenci trenéra Berta van Marwijka prohráli až ve finále se Španělskem. "Není to nic neobvyklého, když prohrajete první zápas. K týmové jednotě a vyhrávání zápasů však není nezbytně nutné, abychom všichni byli nejlepší přátelé," uvedl Sneijder na webu jiného listu Algemeen Dagblad.

"V týmu je několik hráčů s velkým egem, ale to je úplně normální. Huntelaar je nejlepším střelcem německé ligy, Van Persie byl zase nejlepší v Anglii a De Jong vyhrál Premier League s Manchesterem City," zhodnotil své spoluhráče rodák z Utrechtu, který je přesvědčen o úspěchu ve středečním šlágru skupiny B s Německem.

Reklama