Hlavní obsah

VIDEO: Řekové kladli českým fanouškům ve Vratislavi větší odpor než Rusové, dovezli i pohár

Vratislav

Ruské příznivce čeští fanoušci před prvním zápasem EURO 2012 v centru Vratislavi jasně překřičeli a přezpívali. Výsledek na hřišti však byl přesně opačný. Fotbalisté teď mohou doufat, že stejné pravidlo bude platit i v jejich druhém vystoupení na šampionátu. Fanoušci Čecha, Rosického a spol. totiž tentokrát narazili ve městě na mnohem zformovanější protivníky, kteří hýří optimismem, nápady i dobrou náladou.

Řečtí fanoušci ve Vratislavi před zápasem s ČechyVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak dopadne zápas Česko - Řecko podle fanoušků?

Fanoušci své průšviháře ani po vstupní porážce 1:4 s Ruskem nezatratili. Tisíce Čechů v úterý znovu dorazily a v centru Vratislavi o sobě dávaly slyšet.

Ti, kteří si po poledni fotili hotel Monopol, kde nároďák bydlí, měli štěstí. Mezi fanoušky na chvíli přišel i Václav Pilař, autor jediného gólu v duelu s Ruskem. „Neztrácíme naději. Chceme zase hrát aktivně, jen musíme být proti prvnímu utkání přesnější v defenzivě," ujišťoval příznivce, ať doufají i oni.

Však také na nejednom fanouškovském dresu byl jasný vzkaz „Věříme!". Řekové jsou na tom však stejně. Jejich borci přece i o deseti uhráli s Polskem cennou remízu 1:1, od níž se mohou odrazit.

Atmosféra mezi oběma tábory byla přátelská, v nejedné hospůdce a restauraci seděli Češi a Řekové vedle sebe. A třeba před jedním ze vchodů do Fan-zóny v ulici Kielbasznicza došlo k uměleckému měření sil. Chlapíci v červených dresech spustili své tradiční „Češi! Češi!", „Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop" nebo „Vysoký Jalovec". Řekové kontrovali sborem s bubnem i trumpetou, dovezli si i fotbalový pohár, tradiční krojovanou stráž zpod Akropole či klasického antického bojovníka s plechovou přilbou.

I fotbalisté musejí počítat s tím, že od 18:00 narazí na trávníku Městského stadiónu na odhodlané řecké válečníky...

Reklama

Související témata: