Hlavní obsah

Ve druhé půli jsme si koledovali, říká expert na Řecko Ščasný

Na řecký fotbal je Zdeněk Ščasný v Česku jedním z největších expertů. Bývalý kouč Panathinaikosu Atény či klubu OFI Kréta chválil v úterním vzájemném souboji český tým hlavně za raketový úvod, kdy Řekům dal dva rychlé góly. „Řekové mě zklamali, stejně jako celý národ,“ řekl Ščasný.

Foto: Fotobanka Profimedia

Zdeněk Ščasný

Článek

„Prvních třiceti minut jsme byli výrazně lepší. Skvěle nám vyšel začátek, kdy jsme dali dva rychlé góly. To byl nakonec rozhodující moment zápasu. Oba naše góly zaslouží pochvalu, předcházely jim nádherné akce.

Řeky to očividně zaskočilo a dlouho se z toho šoku nedokázali probrat. Nevěděli, co mají hrát, bylo to z jejich strany katastrofální. Něco jako jsme předváděli my v úvodním utkání skupiny proti Rusku. Důležité bylo, že jim v závěru první půle neuznali gól na 2:1, který by je určitě nakopnul.

Dali ho ale zkraje druhého poločasu a hodně jsme jim k němu pomohli. Ale rozhodně bych všechno neházel na Čecha. Prostě se nedohodl se Sivokem a tečka. Takové chyby k fotbalu patří. Tenhle moment Řeky hodně zvedl. Najednou byli nebezpečnější, začali se tlačit dopředu. My jsme si jen koledovali. Rozpadla se nám hra. Jen jsme se snažili nedostat gól a ten výkon byl hodně mizerný.

Z českého týmu vyčníval Hübschman, a dokud tam byl, tak hrál velmi dobře Rosický. Ale že by byl někdo další nadprůměrný, to rozhodně ne. Pro Řeky je výsledek ohromným zklamáním. Před zápasem byli strašně sebevědomí, věřili ve vítězství a zklamali.“

Reklama

Související témata: