Hlavní obsah

Plichta s Polskem ruské fotbalisty zklamala

Varšava

Ruští fotbalisté nechtějí v rozhodujícím závěrečném utkání základní skupiny s Řeckem přenechat iniciativu soupeři. Po úterní remíze s domácím Polskem to ruským novinářům řekl obránce Sergej Ignaševič. Přiznal, že nerozhodný výsledek proti Polsku na Euru ruské hráče zklamal.

Foto: Sergej Ponomarev, ČTK/AP

Ruský obránce Sergej Ignaševič (vpravo) patřil mezi nespokojené.

Článek

Řekové potřebují k postupu do čtvrtfinále vítězství, což "sborné" otevírá možnosti protiútoků, řekl Ignaševič. "Přenechat jim iniciativu ale nehodláme. Řekové se snaží poměrně jednoduše dostat míč do pokutového území soupeře. Doufám, že jim to překazíme. Na měkčím terénu je ale obtížné hrát celý zápas kombinačně, mnohé proto bude záviset na obětavosti a vůli," uvedl hráč.

Ignaševič vysvětlil, proč se v úterý neopakoval scénář z prvního zápasu ruské reprezentace s českým týmem. "Češi v prvním poločase zaostávali o dva góly, ale Poláci v úterý prohrávali jen o jeden. Ani v této situaci neotevřeli obranu. Na rozdíl od Čechů bránili úporně svou polovinu a zachytávali naše protiútoky," řekl obránce.

Ignaševič přiznal, že výsledek souboje s Polskem ruské hráče zklamal. "Měli jsme dobrou šanci rozhodnout o postupu už v úterý. Zklamání je tudíž nasnadě."

Reklama

Související témata: