Hlavní obsah

Němci půjdou daleko, předpovídá Jarolím

Jan Krůta, Vladimír KolářPrávo

Německý fotbal má David Jarolím díky svému devítiletému angažmá v Hamburku dokonale zmapovaný a reprezentačnímu týmu na šampionátu předpovídá velký úspěch. „Myslím, že půjdou daleko,“ řekl bývalý český reprezentant.

Foto: Thomas Bohlen, Reuters

Fotbalisté Německa jsou tipováni za hlavní favority turnaje

Článek

Němci potěšili i dalšího osloveného experta, Radoslava Látala, kouče Baníku Ostrava a bývalého hráče Schalke. „Určitě patří mezi favority. Je to vyloženě turnajový tým a první zápas odehráli solidně," uvedl Látal. Za dalšího favorita považuje Španělsko. „A černým koněm můžou stále být i Nizozemci, i když první zápas prohráli. Přesto doufám, že ze skupiny postoupí. Na titul mohou zaútočit i Francouzi a Angličané. Ale první zápasy zatím ukázaly, že turnaj vyloženého favorita nemá," podotkl někdejší záložník, který strávil v Schalke sedm let.

„Je vidět, že Němci jsou zase skvěle připraveni po fyzické stránce. Vím, že hráči měli už delší dobu tréninkové plány s věcmi, které museli dělat i v klubech," prozradil Jarolím. „Už to nejsou ti Němci s buldočím fotbalem, ale je tam spousta dynamiky i techniky. Hodně jim věřím."

Německo podle Jarolíma hodně těží z kanonýra Gomeze. „To je rozený střelec, nebezpečný hráč. V nároďáku zatím moc dobrých zápasů neodehrál, ale teď na něj hodně spoléhají. Je schopný udeřit kdykoliv. Ale mají tam další skvělé fotbalisty: Özila, Khediru, hru dělá Schweinsteiger. A vzadu se mi líbí Hummels, dobře rozehrává balóny," vypozoroval Jarolím.

Duel Italů se Španěly si experti vychutnali

Oba oslovené experty zaujal duel gigantů Španělska s Itálií. „To jsem si vychutnal. Bylo to velice kvalitní utkání, bez taktizování, vyhecované, s řadou soubojů, ve vysokém tempu. Přiznám se, že moc jsem nevěřil Italům a oni mě překvapili," uvedl Látal. „Je fakt, že byli na Španěly výborně připraveni po taktické stránce," chválil tým z Apeninského poloostrova Jarolím.

Látala z dosavadních duelů příliš neoslnil zápas Francie s Anglií. „Hlavně jeho druhý poločas. Francouzi boj vzdali, hlídali remízu, která vyhovovala i Angličanům," řekl kouč Baníku.

„Pro mě byla zatím největším překvapením prohra Nizozemců s Dánskem. Každý čekal jasné vítězství a teď se budou strachovat o postup. Naopak s Dány nikdo nepočítal," přemítal Jarolím, který je momentálně s rodinou na dovolené v Chorvatsku. „Výhru nad Irskem tady lidi strašně prožívali. Přitom jim před turnajem moc nevěřili. Ale mají hráče ze skvělých klubů a proti Irsku zahráli dobře," dodal záložník, jenž v Hamburku skončil a teď hledá nové angažmá.

Skupina A

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Česko 3 4 : 5 6
2 Řecko 3 3 : 3 4
3 Rusko 3 5 : 3 4
4 Polsko 3 2 : 3 2

Skupina B

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Německo 3 5 : 2 9
2 Portugalsko 3 5 : 4 6
3 Dánsko 3 4 : 5 3
4 Nizozemsko 3 2 : 5 0

Skupina C

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Španělsko 3 6 : 1 7
2 Itálie 3 4 : 2 5
3 Chorvatsko 3 4 : 3 4
4 Irsko 3 1 : 9 0

Skupina D

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Anglie 3 5 : 3 7
2 Francie 3 3 : 3 4
3 Ukrajina 3 2 : 4 3
4 Švédsko 3 5 : 5 3

Reklama

Související témata: