Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalistům Anglie má pomoci 30 metrů vysoký Hodgson - spasitel

Nejen brazilské Rio de Janiero se může chlubit slavnou obrovskou sochou Ježíše Krista - spasitele. Od víkendu vyrostla její menší napodobenina na pobřeží v britském Doveru. Zhruba třicetimetrová postava zaujímá stejnou pózu s rozpřaženýma rukama, ale tím už podoba končí. Jde totiž jen o maketu, která na sobě nese znak Anglie a má hlavu trenéra anglické fotbalové reprezentace Roye Hodgsona.

Obrovská socha Roye Hodgsona

 
Článek
Fotogalerie

"Od roku 1931, kdy v Rio de Janeiru vztyčili slavnou sochu Ježíše - spasitele, se stala Brazílie fotbalovou velmocí. My teď doufáme, že podobný úspěch se přenese na anglický tým během EURO 2012," prohlásil Ken Robertson, mluvčí sázkové kanceláře Paddy Power, která stojí za celým nápadem.

Sochu nechala postavit před úvodním zápasem Anglie na šampionátu s Francií. Proto také bylo vybráno místo v Doveru, odkud ji údajně mohou vidět i obyvatelé francouzského pobřeží. Především má ale dodat kuráž anglickým fotbalistům na fotbalovém ME. Vyrobit obrovský "billboard" tyčící se nad bílými útesy v Doveru trvalo dva měsíce.

Reklama

Související témata: