Hlavní obsah

Na hlavu! Chlap s prsty gynekologa a má mačkat číslíčka, vyzradil doktor zmatky při střídání

Zdeněk Pavlis, Pavel Dosadil (Vratislav)Sport.cz

Svůj proslulý úsměv věčně dobře naladěný Sláveček neztratil, i když trenér Michal Bílek na lavičce střídavě zelenal, blednul a infarktové stavy s ním lomcovaly tuplovaně. Chtěl přece střídat Jiráčka a oni ho nutí, aby ze hřiště stáhnul Koláře, který tam pobíhá teprve poločas. „Nic takového,“ kroutil kouč už v nastaveném čase duelu s Řeckem odmítavě hlavou, protože nemínil na variantu signalizovanou světelnou tabulí v rukou čtvrtého sudího za nic na světě přistoupit. Zbytí ale nakonec neměl, protože šampionátový reglement UEFA je nesmlouvavý. Co je psáno, to je dáno...

Foto: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

Lékař fotbalové reprezentace Petr Krejčí (vlevo) a vedoucí národního týmu Jaroslav Dudl

Článek

„Jenže já napsal číslice na papír správně. Ze hřiště měla jít naše devatenáctka, tedy Petr Jiráček," bránil se technický vedoucí českého reprezentačního týmu Jaroslav Dudl, že tentokrát opravdu nic nezvojtil.

„Chtějte ale na chlapovi s vymakanými prsty gynekologa, aby na maličkatém displeji navolil čísla správně," dobíral si letitého parťáka u národního týmu reprezentační lékař Petr Krejčí, který jak může, nějakou historku o Dudlovi v plén milerád hodí. Jako tu o sobovi, kdy proslulý polyglot Dudl přeložil slovíčko zvěřina do polštiny jako sob a kuchař vyvařující ve vratislavském hotelu Monopol české výpravě byl na větvi z toho, jaké zvláštní choutky fotbalisté mají a z čeho jim má steaky nachystat.

„Na place je při zápase snad dvanáct rozhodčích a nemohou si na displeji světelné tabule namačkat čísla sami," bral doktor hned vzápětí svého Slávečka v ochranu.

Se čtvrtým sudím nebyla řeč

„Já mačkal správně. Ale u osmnáctky, kterou má na dresu Kolář, jsem se nějak zasekl a devatenáctku s Jiráčkovým číslem už jsem nestačil domáčknout. Než jsem se nadál, měl slovinský sudí Jug tabuli nad hlavou," objasňoval zmatky kolem střídání Jaroslav Dudl.

Jasně že okamžitě reklamoval omyl, pochopitelně že chtěl hned na sudím, aby poskočil na tabuli o numero dál, jenže se čtvrtým rozhodčím nebyla řeč. „Co je psáno, to je dáno. Reglement mluví jasně, nic se měnit nebude," dostalo se mu od Slovince striktní odpovědi.

„A teď si představ ten malér, že by ses zasekl u jedničky a Petr Čech musel v poslední minutě z brány," nastiňoval vedoucímu českého mančaftu Dudlovi přímo hrůzné harakiri doktor Petr Krejčí.

Geniální nápad, jak získat čas

Ten už se ale zase zeširoka smál... Aby ne, když díky zmatkům kolem střídání, protestům z lavičky, skrumáži u postranní čáry a dohadování s rozhodčími se střídání natáhlo z běžných třiceti vteřin na půldruhé minuty, která přišla českému týmu v hektickém závěru náramně vhod. Řekové vychladli, vypadli z tempa a čas na zoufalý závěrečný nápor vedoucí k vyrovnání jim scházel.

„Geniální nápad, jak získat pro své mužstvo čas," vyslechl si po zápase technický vedoucí české reprezentace Jaroslav Dudl kompliment i od francouzského sudího Stéphane Lannoye, jenž nechtěl zaboha uvěřit tomu, že by věčně usměvavý Sláveček toulající se pravidelně fotbalovým světem jako technický delegát UEFA nenamačkal správné číslo a střídaní zvojtil.

Reklama

Související témata: