Hlavní obsah

VIDEO: Nehrajeme pro lidi typu Karla Šípa, trumfují fotbalisté

Vratislav

Nedá se říci, že by si všichni chtěli na velkém kritikovi smlsnout. Někteří fotbalisté tvrdí, že se k nim slova Karla Šípa, který nároďák rozcupoval po porážce 1:4 s Ruskem a předpověděl další dvě blamáže na EURO 2012, ani nedonesla. Jiní se ale triumfálně usmívají a je jasné, že po výhře 2:1 nad Řeckem teď jsou na koni oni. A kdo ví, zda by mu v případě postupu do čtvrtfinále nezanotovali i nějakou písničku, jako Radku Drulákovi po baráži v Černé Hoře...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci českého týmu během utkání s Řeckem

Článek

Sivok o Šípovi

Rozjel se a nebyl k zastavení. „Systém a styl, jakým se náš nároďák v současné době prezentuje, je bezpohlavní a impotentní fotbal. Vzpomenete si na mě, když říkám, že takovéto facky dostaneme ještě dvě," rozpálil se moderátor a bavič Karel Šíp ve Studiu Vratislav, které Česká televize vysílala přímo z dějiště šampionátu po porážce s Ruskem.

Jeho slova se doma okamžitě stala hitem internetu. Hráči zůstali vcelku klidní. „Vůbec nevím, o co jde. O Šípovi jsem vážně nic neslyšel," culil se třeba Václav Pilař po utkání s Řeckem. „Já to zaznamenal jen z doslechu. Od chvíle, co jsme do Vratislavi přijeli, nečtu noviny ani internet. Lepší je nechat to být a soustředit se," ujišťoval stoper Tomáš Sivok.

„Jedno jestli Šíp, nebo Drulák... Kritici mají svůj názor, my zase jiný. Nejlepší je odpovědět na hřišti, a to jsme proti Řecku dokázali," poukázal obránce Michal Kadlec. Internacionál Radek Drulák nároďák rozcupoval po remíze ve Skotsku.

Limberský: Hrajeme pro ty, kteří nám fandí...

„Nebylo moc lidí, kteří by věřili, že jsme schopní Řeky porazit. Hlavně mezi nejrůznějšími komentátory a experty," rýpl si vcelku adresně Tomáš Hübschman. „Je spoustu fanoušků, kteří si přečtou názory nejrůznějších lidí, prezentovaných jako odborníci. Několikrát si našli třeba Milana Baroše. Lidé si to přečtou, a jdou se záměrem pískat už na stadión," vadí Hübschmanovi.

„Četli jsme názory rádoby odborníků. Samozřejmě jsme je chtěli umlčet. Tyhle Šípy a další lidi... Pro ně fotbal nehrajeme. Hrajeme pro ty, kteří nám fandí. Proto jsme rádi, že jsme vyhráli," říká David Limberský na rovinu.

„Ještě před zápasem na nás píská jen pár lidí. Podle mých zpráv podporu z Čech máme. Hrajeme pro lidi, kteří nám věří a fandí celou dobu. Ne pro lidi typu Karla Šípa," opakuje Limberský.

Vzkazy do kabiny pozitivní motivací

Reprezentace však nemá má jen své kritiky. Prostřednictvím webových stránek Jedeme na Euro mohou fanoušci posílat hráčům vzkazy přímo do kabiny. A většina z nich je povzbudivých.

„Nejzajímavější z nich jsme klukům vytiskli a vyvěsili v hotelu na nástěnku. Před zápasem s Řeckem jsme se u ní dobře pobavili. Byla to součást motivace," děkuje příznivcům manažer nároďáku Vladimír Šmicer.

Reklama

Související témata: