Hlavní obsah

Táto, nominuj se zase... Kadlec starší komentoval, Kadlec mladší vyhrál

Jednou jsi dole, jednou nahoře. V tomto pořadí zatím platí okřídlené rčení pro Michala Kadlece na EURO 2012. V prvním vystoupení českých fotbalistů proti Rusku (1:4) zcela vypadl z role, ve druhém s Řeckem (2:1) už zase patřil k lepším hráčům Bílkova výběru. Teď už se těší na nervy drásající bitvu s Polskem. „V minulosti nám pozice, když šlo do tuhého, seděla,“ poukazuje optimisticky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Kadlec se raduje z vítězství nad Řeckem v tričku se vzpomínkou na zesnulého funkcionáře a bývalého komentátora Lukáše Přibyla

Článek

Váš otec, fotbalový internacionál Miroslav Kadlec, komentoval utkání s Řeckem pro německou televizi. Přinesl vám štěstí...

Však jsem mu nakázal, ať přijede častěji. Ať se jim na komentování nominuje na další zápas klidně sám (smích).

Posun z levého kraje obrany na stopera vám prospěl. Podle indexu statistik jste byl dokonce nejlepší na hřišti.

Ve fotbale se všechno mění hodně rychle. Lepší chvíle si snažím užívat, protože vím, že se to zase může otočit. Ale jsem pokorný, stejně jako celý tým.

Jak těžké bylo zapomenout na úvodní debakl s Ruskem?

Těžkých situací jsme třeba v průběhu poslední kvalifikace zažili několik a umíme s tím pracovat, což se opět potvrdilo. A teď nás znovu čeká takové finále. V minulosti nám pozice, když šlo do tuhého, seděla. Snad se budeme smát i v sobotu.

Může být výhoda, že domácí Poláci budou pod ještě větším tlakem než vy? Vám může stačit i remíza, soupeř musí vyhrát...

Jak říkám, my jsme zvyklí hrát pod tlakem. Snad i nyní uděláme poslední krok. Náš cíl postoupit do čtvrtfinále se nemění. Každý tým potká na šampionátu jeden slabší moment. A já věřím, že jsme si ho vybrali hned na úvod s Ruskem.

V jaké pohodě je brankář Petr Čech? Proti Rusku nic nechytil a s Řeckem jde na jeho vrub inkasovaný gól.

To musí říci on, ale je dost zkušený, aby to zvládl. A v sobotu klidně může přijít jeho zápas.

A co pohoda Milana Baroše? Fanoušci na něj pískají ještě před zápasem.

Nikdo by nesnášel dobře, když na něj celý stadión píská... V týmu se podporujeme všichni navzájem – a podporovat se i nadále budeme. Takové situace jsme už nejednou zažili. Doufám, že výhra nad Řeckem postoj fanoušků změní. Není to moc fér, pískat už před zápasem.

Mužstvo je tedy naštvané?

Je to nepříjemné. Vůbec nechápeme, odkud to vyšlo, že fanoušci na Baryho i trenéra Bílka pískají už před zápasem, kdo je tak nakazil... Jsme z toho smutní. Jinak je atmosféra vynikající, ale tímhle si fanoušci dojem kazí. Když pískají na jednotlivce, bereme to, jak by pískali na celý tým.

Reklama

Související témata: