Hlavní obsah

V klíčovém utkání s Českem bude v polské brance hrdina Tytoń

V polské brance se při sobotním utkání s Českem o postup do čtvrtfinále ME nejspíš objeví Przemyslaw Tytoń. Naznačil to trenér polské reprezentace Franciszek Smuda. Tytoń nahradil v polské bráně jedničku Wojciecha Szczesného v úvodním zápase s Řeckem poté, co byl Szczesny vyloučen. Tytoń hned chytil nařízenou penaltu a stal se hrdinou polských fanoušků. Od té chvíle se spekuluje, kdo bude v brance při klíčovém sobotním utkání.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Gólman Przemyslaw Tytoń se podepisuje fanouškům.

Článek

Pětadvacetiletý Tytoń chytal i v dalším zápase s Ruskem, ve kterém Poláci stejně jako s Řeky remizovali 1:1. "O tom, že Tytoń je vynikající brankář, jsem hovořil už před dvěma lety. Vnáší do hry klid. Jestli je to moje nejtěžší rozhodování na šampionátu? Ne. Mohu se řídit zásadou, že úspěšná sestava se nemění," uvedl Smuda.

Při sobotním utkání s Českem, ve kterém Poláci musejí vyhrát, jinak pro ně šampionát skončí, se polský trenér prý nejvíc bojí právě takových chyb, která se přihodila Szczesnému v zápase s Řeckem. V 69. minutě našel záložník Kostas Fortunis ve vápně přesným centrem osamoceného útočníka Dimitrose Salpingidise, polský brankář ho tváří v tvář fauloval a dostal červenou kartu.

Reklama

Související témata: