Hlavní obsah

Angličané jsou arogantní, proto nás neumí porazit, myslí si Švédové

Arogance Angličanů je hlavním důvodem, proč Albion ještě nikdy na velkém turnaji neporazil Švédy. Alespoň si to myslí švédský záložník Anders Svensson. Seveřané by každopádně letitou tradici rádi dodrželi i v pátek, protože jinak se s turnajem rozloučí.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Švédové si na Anglii věří.

Článek

V sedmi vzájemných zápasech na evropských a světových šampionátech ještě nikdy nedokázali Angličané Švédy porazit, což je pro Skandinávce mimořádně lichotivá bilance a zároveň i psychický dopink před pátečním duelem na EURO 2012.

„Je to podle mě tím, že si myslí, že jsou o něco lepší, než ve skutečnosti jsou a že naopak my jsme o něco lepší, než oni si o nás myslí," vysvětlil trochu krkolomně možné příčiny Svensson.

„Samozřejmě, Anglie má v týmu velká jména, skvělé hráče. Má výborné mužstvo. Zároveň mám za to, že si oni totéž nemyslí o švédském týmu. A ani tomu tak nikdy nebylo," pokračoval Svensson.

Angličané k nám nechovají respekt, říká Svensson

Podle něj je švédská reprezentace kvalitativně na stejné úrovni jako ta anglická: „A už je tomu tak dlouho. Jenže Anglie vůči nám nechová stejný respekt jako třeba má k Francii nebo Brazílii."

I obránce Jonas Olsson doufá, že zrovna on nebude u toho, kdy se skvělá historická bilance proti Anglii pokazí.

„Je hezké mít někde vzadu v hlavách takhle příznivou statistiku. Vždycky se nám proti nim dařilo a věřím, že tahle šňůra vydrží ještě řadu let. Už to tak trvá dlouho a člověk zrovna nechce být v týmu, který takovou sérii ukončí," přál si před zápasem v Kyjevě obránce West Bromwiche.

Anglie má před utkáním (20:45) díky úvodní remíze s Francií lepší výchozí pozici, protože Švédové mají po porážce 1:2 od Ukrajiny „nůž na krku".

Skupina A

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Česko 3 4 : 5 6
2 Řecko 3 3 : 3 4
3 Rusko 3 5 : 3 4
4 Polsko 3 2 : 3 2

Skupina B

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Německo 3 5 : 2 9
2 Portugalsko 3 5 : 4 6
3 Dánsko 3 4 : 5 3
4 Nizozemsko 3 2 : 5 0

Skupina C

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Španělsko 3 6 : 1 7
2 Itálie 3 4 : 2 5
3 Chorvatsko 3 4 : 3 4
4 Irsko 3 1 : 9 0

Skupina D

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Anglie 3 5 : 3 7
2 Francie 3 3 : 3 4
3 Ukrajina 3 2 : 4 3
4 Švédsko 3 5 : 5 3

Reklama

Související témata: