Hlavní obsah

Polští fanoušci nesli vyřazení statečně, teď prý budou držet palce Čechům

Fanoušci polské fotbalové reprezentace statečně nesli vyřazení svého týmu z evropského šampionátu. Poté co jejich oblíbenci v sobotu večer po porážce od českých hráčů skončili na domácím turnaji už po základní skupině, v centru noční Vratislavi sympaticky gratulovali českým příznivcům a přáli jim hodně štěstí. Prý teď budou držet palce jim.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Polští fanoušci během zápasu proti Česku.

Článek
Fotogalerie

Čeští fotbalisté se radují z postupu do čtvrtfinále.

Na obličejích polských fanoušků bylo zjevné, jak moc je vypadnutí jejich týmu trápí. Na přátelské atmosféře mezi oběma tábory, která v ulicích slezského města panovala již dlouhé hodiny před výkopem, to ale nic nezměnilo.

Češi i Poláci v poklidu společně opustili stadión a velká část z nich hned zamířila k hlavnímu nádraží. Promícháni postávali a polehávali na prostranství před budovou a popíjeli pivo. Nejeden Polák podával českým fandům ruku a sportovně gratuloval k postupu.

Poláci po zápase českým hráčům tleskali

Kolem druhé hodiny ráno pak oba tábory začaly opouštět Vratislav. Jako první se rozjel vlak s polskými příznivci, kteří se pokoušeli překonat zklamání a spustili tradiční chorál "Polska bialo-czerwoni".

Češi z protějšího nástupiště se přidali, tleskali a mávali Polákům na cestu. Ti odpověděli skandováním "Čechy, šampión", a jasně tím naznačili, komu budou ve zbytku turnaje fandit.

Bouře nevole se Češi během svého působení v základní skupině A ve Vratislavi dočkali jen při samotném sobotním zápase. Každý jejich dotyk míče provázel ohlušující pískot fanatického publika, postupový gól Petra Jiráčka ale rozbouřenou arénu utišil. Po závěrečném hvizdu pak Poláci českým hráčům dokonce zatleskali.

Reklama

Související témata: