Hlavní obsah

Ruští fandové dali ve Varšavě průchod svému zklamání

Varšava

Až do rána ve varšavských hospodách polští a ruští fanoušci diskutovali o vyústění základní skupiny A fotbalového mistrovství Evropy, které přineslo týmům obou zemí vyřazení. Polská policie v ulicích pozorně sledovala často dramatické projevy fotbalového žalu, ale proti žádným incidentům nemusela zasahovat. Zklamání Poláků podle ruských novinářů očividně konejšil fakt, že neblahý osud s nimi sdílejí i jejich největší soupeři - Rusové.

Foto: Pascal Lauener, Reuters

Je konec! Zklamaní ruští fanoušci po prohře sborné od Řecka.

Článek

Ve Varšavě sledovalo buď přímo na Národním stadiónu nebo na velkoplošných obrazovkách utkání s Řeckem přes 20 000 ruských fanoušků. Prohraný zápas byl pro ně šokem a někteří z nich dali průchod svému hněvu v hotelu Bristol, kde je ruská výprava ubytována.

Podle agentury ITAR-TASS pronikli fandové do hotelové lobby, kde svůj názor na vývoj prohraného utkání sdělili nizozemskému trenérovi "sborné" Dicku Advocaatovi. Šéfa ruského fotbalového svazu Sergeje Fursenka vypískali a doprovodili do apartmá skandováním "Hanba!". Ani tady ale policisté nezasáhli a fanoušci hotel bez násilností opustili. Ruská výprava odjede z Varšavy domů v neděli.

Nepočetné skupiny fanoušků z Řecka byly v noci ve Varšavě středem pozornosti. Poláci Řekům v ulicích spontánně gratulovali k nečekanému postupu a vyjadřovali uznání jejich výkonu. Smutek z prohry polského týmu během noci vystřídala rezignace a smíření. Mnohým k tomu podle médií pomohly vydatné dávky alkoholu.

Skupina A

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Česko 3 4 : 5 6
2 Řecko 3 3 : 3 4
3 Rusko 3 5 : 3 4
4 Polsko 3 2 : 3 2

Skupina B

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Německo 3 5 : 2 9
2 Portugalsko 3 5 : 4 6
3 Dánsko 3 4 : 5 3
4 Nizozemsko 3 2 : 5 0

Skupina C

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Španělsko 3 6 : 1 7
2 Itálie 3 4 : 2 5
3 Chorvatsko 3 4 : 3 4
4 Irsko 3 1 : 9 0

Skupina D

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Anglie 3 5 : 3 7
2 Francie 3 3 : 3 4
3 Ukrajina 3 2 : 4 3
4 Švédsko 3 5 : 5 3

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články