Hlavní obsah

Ukrajincům se na Euru zranil kanonýr Ševčenko

Ukrajinským fotbalistům možná bude chybět v boji o postup do čtvrtfinále domácího Eura kanonýr a kapitán Andrej Ševčenko. Pětatřicetiletý strůjce úvodního vítězství nad Švédskem vynechal dnešní trénink v Doněcku s bolavým kolenem a není jasné, zda stihne úterní duel s Anglií. Ta se zase možná bude muset obejít bez Thea Walcotta, který má problémy se stehenním svalem.

Foto: ČTK/AP

Andrej Ševčenko má potíže s kolenem.

Článek

"V obou dosavadních zápasech inkasoval do kolena tvrdou ránu. Má ho oteklé a doktoři mu z něj tahají tekutinu," přiblížil reprezentační mluvčí Oleksander Hlyvijskij Ševčenkovy problémy.

Trenéru Anglie Royi Hodgsonovi dělá starosti především to, že Walcott měl stehno zraněné už v závěru sezony a musel vynechat několik zápasů Premier League. Záložník Arsenalu byl přitom v minulém duelu se Švédskem důležitou postavou týmu. Poté, co přišel v druhém poločase na hřiště, jeden gól dal a další připravil a výrazně Anglii pomohl k výhře 3:2.

Spolupořádající tým turnaje potřebuje Anglii porazit, aby postoupil do čtvrtfinále. Pro Ševčenka je domácí ME poslední reprezentační akcí.

Reklama

Související témata: