Hlavní obsah

Kapitán Rosický opustil reprezentaci a vrátil se do Prahy

Vratislav
Aktualizováno

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický opustil mužstvo a v doprovodu fyzioterapeuta Pavla Koláře se vrátil z polské Vratislavi do Prahy. Léčba jeho bolavé achilovky, kterou si zranil ve druhém šampionátovém duelu s Ruskem, bude probíhat v Čechách. "Nejhorší je, že vůbec netušíme, jak na tom bude," přiznal reprezentační manažer Vladimír Šmicer.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rosický odchází z tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Vedení české výpravy dělá vše proto, aby kapitán reprezentace Tomáš Rosický byl na čtvrteční čtvrtfinále evropského šampionátu s Portugalskem k dispozici.

V neděli dopřál trenér Michal Bílek všem hráčům volno, legionář z Arsenalu se však vrátil v doprovodu fyzioterapeuta Pavla Koláře do Prahy, kde se podrobí intenzivní léčbě. Lékaři i fyzioterapeuti usoudili, že je to nejlepší možnost, jak se pokusit dát reprezentačního kapitána dohromady.

Rosický se zranil ve druhém šampionátovém duelu s Ruskem a o přestávce se musel nechat vystřídat. Lékař národního týmu Petr Krejčí sice po návštěvě vojenské nemocnice ve Vratislavi a důkladné Rosického prohlídce vyloučil, že by magnetická rezonance objevila na Rosického achilovce nějakou patologickou změnu, nebo snad dokonce trhlinu, kapitán však přesto nemohl ke klíčovému utkání skupiny proti domácímu Polsku v sobotu nastoupit.

"V sobotu dopoledne zkusil trénovat, ale bolest ho na hřiště nepustila," pravil Krejčí, podle něhož způsobuje kapitánovy zdravotní problémy nejspíše přetížení.

Rosický zůstal v duelu s Polskem jen na lavičce, v neděli se v doprovodu fyzioterapeuta Pavla Koláře vrátil do Prahy, kde se podrobí intenzivní léčbě. Do polské Vratislavi by se měl za mužstvem vrátit v úterý.

"Uvidíme, jak na tom bude po návratu. Zatím nemá smysl spekulovat, natož pak něco předjímat," vyhnul se jakékoli prognóze reprezentační lékař Krejčí.

Česká reprezentace trénovala na stadiónu Slasku Vratislav dnes a  bude se na něm připravovat i zítra, do Varšavy se pak přesune letecky ve středu. Ke čtvrtfinálovému duelu s Portugalskem nastoupí ve čtvrtek ve 20.45.

Reklama