Hlavní obsah

VIDEO: Poláci se i přes fiasko nadšeně loučili s reprezentanty. Nevadí, nevadí, skandovali

Aktualizováno

Uspořádali skvělý šampionát, ale jejich tým nakonec na něm ani jednou nevyhrál a ze skupiny nepostoupil. Přesto se fotbalisté Polska den po porážce od Česka a vyřazení z EURO 2012 loučili s fanoušky v přátelské atmosféře fanzóny ve Varšavě.

Polský národní tým se rozloučil se svými fanouškyVideo: Reuters

 
Článek

„Uvědomujeme si, že jsme měli hrát lépe a dotáhnout to mnohem dál. Bylo by mnohem lepší, kdybychom tu stáli a slavili postup ze skupiny," promlouval k tisícovkám polských příznivců kapitán reprezentace Jakub Blaszczykowski.

Polští fanoušci sice prožívali obrovské zklamání, ale dokázali ho unést se ctí. Svůj tým nezatratili: „Nevadí, nevadí," skandovali po omluvných slovech Blaszczykowskiho.

Útočník a nejmladší člen týmu Robert Lewandowski slíbil, že reprezentace udělá maximum, aby v budoucnu měla lepší výsledky. „Prosím, podporujte nás dál, nezapomeňte, že se blíží kvalifikace na mistrovství světa. S vaší podporou si určitě povedeme lépe," dušovala se vycházející hvězda Borussie Dortmund.

Polští příznivci vyrazili na rozlučku s fanoušky s celými rodinami včetně malých dětí a i přes neslavný konec svého národního týmu si mnoho z nich si s reprezentanty nadšeně potřáslo rukou a řeklo o autogram.

Reklama

Související témata: