Hlavní obsah

Chyběla nám kuráž, litoval Aršavin, kterého ruští fanoušci málem inzultovali v hotelu

Moskva

Nečekané vyřazení fotbalistů Ruska z mistrovství Evropy vyvolalo mezi jejich příznivci hodně emocí. Fanoušci namlsaní úvodní výhrou nad Čechy nedokázali pochopit, že jejich hráči jedou předčasně domů a někteří z nich to fotbalistům dali pořádně najevo v hotelu, kde byl ruský tým ubytován.

Foto: Pascal Lauener, Reuters

Andrej Aršavin po prohraném utkání s Řeckem

Článek

Do hotelu Bristol ve Varšavě vniklo několik opilých ruských fanoušků a vulgárně pokřikovali na trenéra Dicka Advocaata a hráče Romana Šaronova. Bylo jim přitom úplně jedno, že obránce měl vedle sebe manželku i malou dcerku. V tu chvíli se jej začal zastávat kapitán týmu Andrej Aršavin, který procházel kolem.

"Za co nám tak nadáváte? Za to, že jsme chtěli vyhrát a nepovedlo se nám to? Bojovali jsme, ale nevyhráli? Nás to přece také trápí," snažil se neúspěšně argumentovat Aršavin. Jeho řeči však napité ruské příznivce spíše vyprovokovaly a hvězdný fotbalista mohl být rád, že ochranka hotelu výtržníky vyvedla na ulici.

"U nás bývá zvykem hledat viníky neúspěchu. Za mojí kariéru už jsem to zažil mockrát. Je marné se fanouškům omlouvat, stejně si každý ten neúspěch vyloží po svém," vykládal krátce před incidentem Aršavin ve velkém rozhovoru pro deník Sport-Express.

Výhra nad Českem byla kontraproduktivní

"Je smutné, že pořádně se nám na tomto šampionátu povedl jen jeden zápas. Naše výhra nad Čechy hned na úvod byla však nakonec kontraproduktivní. Proti Polsku i Řecku jsme nedokázali najít recept na obranu soupeře. Proti Řekům jsme sice častěji drželi míč, jenže všechno bylo z naší strany pomalé a předvídatelné. Postrádali jsme jiskru, chyběl nějaký okamžik, který by nás vyburcoval," odhaloval Aršavin příčiny fiaska svého týmu.

Nechtěl přitom na nikoho házet vinu za neúspěch. "Všichni se snažili a bojovali, ale chyběla tomu větší kuráž. Hlavní příčinou neúspěchu byla naše opatrnost. Nikdo neměl odvahu riskovat a bez toho je těžké vpředu něco dokázat. Naše špatná hra z předchozího zápasu se bohužel přenesla i do utkání s Řeky. Hráli jsme až příliš na jistotu bez nějakého momentu překvapení."

"Řekové hráli svůj osvědčený styl. Zabetonovali cestu ke své brance a čekali, kdy uděláme nějakou chybu. A ta bohužel nastala," litoval Aršavin okamžiku v nastaveném čase prvního poločasu, kdy utekl Karagounis a poslal Rusy do pekel. "Cítím prázdnotu, tenhle tým mohl dosáhnout většího úspěchu," myslí si útočník londýnského Arsenalu, který jarní část sezóny strávil v Zenitu Petrohrad jenom kvůli tomu, aby se mohl evropského šampionátu zúčastnit.

Předčasný konec na turnaji byl pro Rusy krutý, ale teď je třeba rychle zapomenout. "Ve fotbalovém životě se všechno tak rychle mění, že ta hořkost brzy zmizí. Nyní se rozejdeme do svých klubů a na podzim začne příprava ruské reprezentace k mistrovství světa a s novým trenérem. A já bych byl rád u toho," zakončil Aršavin rozhovor.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články