Hlavní obsah

Horvy mi určitě pár slovíček pošle, abych mohl hezouna Ronalda vytočit, směje se Limberský

Vratislav

Mimořádná sezóna plzeňských fotbalistů stále nekončí a po postupu do čtvrtfinále EURO 2012 dostala další rozměr. Viktoriáni si během pár měsíců mohou na vlastní kůži ověřit, jestli je nejlepším fotbalistou planety Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo. Na Messiho Barcelonu narazili v Lize mistrů, Ronaldovi Portugalci teď stojí české reprezentaci v cestě za medailí z evropského šampionátu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Řeka Salpingidise zkrotil David Limberský herně i slovně. A co Portugalce Ronalda...?

Článek

Messi je jen jeden, toho nikdo nepřekoná, shoduje se plzeňská enkláva v dresu národního týmu. Čeští fanoušci věří, že mají pravdu a že je hezoun Ronaldo nevyvede ve čtvrtek ve Varšavě z omylu... Hvězda Portugalců v neděli zazářila dvěma góly vstřelenými Nizozemsku a posunula tak svůj tým do čtvrtfinále EURO 2012 právě proti Čechům.

„Portugalce jsem si nepřál, ale jinak Messiho stavím výš nad Ronalda. Jak říká Pavel Horváth, Messi je fotbalista z úplně jiné planety," přemítá obránce David Limberský.

Během sezóny se chystal již na spoustu duelů, jež mohl brát za největší v kariéře. S Plzní kvalifikace Ligy mistrů, pak zápasy s Barcelonou a spol. Teď evropský šampionát... „Čtvrtfinále je zase o stupínek výš než zápasy ve skupině, takže každé další utkání je pro mě životní," usmívá se levý bek, jehož hned tak něco nerozhodí. Ani hvězdný Cristiano Ronaldo.

Otrávit mu zápas, to je recept

„Myslím, že na mě bude vycházet spíš Nani a Ronaldo víc připadne na druhé straně Theovi (Gebre Selassiemu), ale během utkání si pochopitelně přebíhají," avizuje Limberský.

„Portugalci jsou v ofenzivě famózní. Pro náš úspěch bude klíčové, jak jejich útočnou sílu eliminujeme," uvědomuje si. „Ronaldo je silný, strašně rychlý, sebrat mu čistě míč je hodně těžké. Věřím však, že bychom mu mohli zápas trochu otrávit, pokud by nedostával moc přihrávek a nemohl se delší dobu prosadit. A Horvy mi určitě pošle nějaká sprostá portugalská slovíčka, abych se ho pokusil trochu vyprovokovat..." culí se Limba jako svatoušek.

Pro slabší nátury zkrátka není na hřišti místo. „Nedivte se, takový Salpingidis mi v utkání s Řeckem souvisle nadával snad čtvrt hodiny. Ale já se nedal, byla to nakonec vyrovnaná slovní bitva," ujišťuje obránce, který je od druhého utkání ve skupině pevnou součástí základní jedenáctky českého týmu.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Mistrovství Evropy ve fotbale 2012

  • Čtvrtfinále

  • 21.06.12      20 : 45
    Česká republika Česko Portugalsko Portugalsko
    0 : 1
  • 23.06.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Francie Francie
    2 : 0
  • 22.06.12      20 : 45
    Německo Německo Řecko Řecko
    4 : 2
  • 24.06.12      20 : 45
    Anglie Anglie Itálie Itálie
    0 : 1
    po penaltách
  • Semifinále

  • 27.06.12      20 : 45
    Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
    0 : 1
    po penaltách
  • 28.06.12      20 : 45
    Německo Německo Itálie Itálie
    1 : 2
  • Finále

  • 01.07.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Itálie Itálie
    4 : 0