Hlavní obsah

Jasný úkol pro Francouze: zapomenout na Švédy a připravit se na Španělsko

Francouzští fotbalisté mají před sebou jasný úkol. Co nejrychleji zapomenout na úterní porážku 0:2 se Švédskem v posledním zápase skupiny D a co nejlépe se připravit na sobotní čtvrtfinále mistrovství Evropy s obhájcem titulu Španělskem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Zklamaný francouzský střelec Karim Benzema po prohře se Švédy

Článek

Trenéra Laurenta Blanka překvapilo, že již vyřazení Švédové hráli tak dobře. "Byli jsme připraveni na tvrdé utkání, ale nečekali, že bude až tak těžké. Švédsko dalo do utkání všechno, bylo lépe připraveno fyzicky a měli hráče (Zlatana Ibrahimovice), který rozhodl. Tolik faktorů dohromady znamená, že jsme nemohli vyhrát," řekl kouč na tiskové konferenci. Jeho tým prohrál poprvé od září 2010 a po sérii 23 zápasů bez porážky.

Podle obránce Gaëla Clichyho se Francii obtížně držel krok s fyzicky náročným stylem Švédů. "Byli jsme trochu unaveni z vedra i proto, že někteří hráči odehráli tři zápasy v devíti dnech, což bylo podobné u všech týmů. Mohli jsme hrát lépe v obraně a být kreativnější v útoku," konstatoval bek Manchesteru City.

Trenér Blanc: V dalších dnech budeme optimističtější

Blanc přes zklamání z prohry považuje za nejdůležitější postup ze skupiny, který Francie na velkém turnaji vybojovala po šesti letech. "Hrát teď proti Španělsku pro nás není nejjednodušší, musíme být odpočatí a podat opravdu dobrý výkon, abychom je porazili. V dalších dnech budeme optimističtější než po zápase se Švédskem a doufám, že v sobotu na tom budeme úplně nejlépe," uvedl Blanc.

"Musíme zapomenout na to, co stalo, zůstat pozitivní a připravit se na těžké čtvrtfinále a skvělý zápas. Čeká nás další velký test a budeme muset ukázat, co v nás je," řekl kapitán a brankář Hugo Lloris.

Trenér Švédů Erik Hamrén měl po prvním bodovém zisku na Euru smíšené pocity. "Můžeme být spokojeni s vítězstvím proti silnému týmu, který neprohrál 23 utkání. Podali jsme úžasný výkon a měli to, co nám zřejmě chybělo v minulých zápasech. Vrátilo se nám sebevědomí a jsme rádi za naše fantastické fanoušky," prohlásil kouč.

Švédský tým sevřel smutek z vyřazení

Smutek však podle něj v celém týmu zůstává. "Chtěli jsme zůstat v turnaji o něco déle. Měli jsme ambice postoupit, takže neúspěch pochopitelně dost bolí. To jsme však už věděli před tímto duelem, takže o to větším úspěchem je, že jsme do něj dali tolik," dodal Hamrén.

Kapitán Zlatan Ibrahimovic si pochvaloval vítěznou trefu akrobatickým kopem z voleje z 54. minuty. "Povedl se mi fantastický gól. Odehráli jsme výborný zápas, a kdybychom takový výkon podali v prvních dvou utkáních, tak bychom určitě nebyli vyřazeni," řekl.

Reklama

Související témata: