Hlavní obsah

Trenér Itálie Prandelli šel po postupu pěšky 20 km do kláštera

Krakov

Velmi netradičně oslavil trenér italských fotbalistů Cesare Prandelli postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy. V noci po pondělní výhře 2:0 nad Irskem se vydal pěšky na pouť z Wieliczky do 20 km vzdáleného kláštera poustevnického řádu Kamaldulů.

Foto: Peter Morrison, ČTK/AP

Italský kouč Cesare Prandelli

Článek

Podle listu Gazzetta dello Sport totiž kouč po příletu do Polska slíbil mnichům, kteří volně navazují na benediktinský řád a jmenují se podle kláštera Camaldoli v Arezzu, že v případě italského postupu do čtvrtfinále půjde z týmové základny ve Wieliczce do jejich sídla v Krakově.

Prandelli proto po posledním zápase v základní skupině vyrazil na cestu ve tři hodiny v noci spolu s kompletním realizačním týmem a také viceprezidentem svazu Demetriem Albertinim. Výšlap jim trval tři a půl hodiny, nazpátek se už italská delegace vydala vozem a na hotel dorazila v 7:15.

Ve čtvrtfinále Eura se Itálie utká v neděli v Kyjevě s Anglií a v případě úspěchu Prandelliho týmu by se mohl klášter dočkat další podobné návštěvy. "Kdyby se nám povedlo mistrovství vyhrát, tak půjdu těch 21 kilometrů pěšky taky," prohlásil brankář a kapitán týmu Gianluigi Buffon.

Reklama

Související témata: