Hlavní obsah

Ligu mistrů vyhrál, druhý velký titul by Čechův spoluhráč Meireles oslavil dalším tetováním

Varšava

Kamarádi z Chelsea se na Národním stadiónu ve Varšavě postaví proti sobě a bude jim moc dobře jasné, že jen jednomu z nich zůstane šance na zlatý hattrick. Vyhrát v jedné sezóně postupně Anglický pohár, Ligu mistrů a EURO 2012. Bitva portugalského záložníka Raula Meirelese s českým brankářem Petrem Čechem bude jedním z příběhů čtvrtfinále šampionátu, které začne dnes večer od 20:45.

Foto: Bartosz Jankowski , Reuters

Potetovaný Raul Meireles s fanoušky

Článek
Fotogalerie

Potetovaný je až ke krku. A pokud by Portugalci dobyli titul mistrů Evropy, není těžké uhodnout, čím by ho záložník Raul Meireles uctil.

„Plánuji hodně dalších motivů, ale nemám na to zatím čas. Záleží na okolnostech, ale takový triumf je samozřejmě vždycky vhodnou příležitostí pro další tetování," usmívá se.

K titulu však mají Ronaldo a spol. ještě daleko. V první řadě musejí ve čtvrtfinále vyřadit českou reprezentaci, jejíž branku hájí Petr Čech, Meirelesův klubový spoluhráč z Chelsea.

„Petr je jedním z nejlepších brankářů na světě. Nic na tom nemění, že v utkání s Řeckem udělal velkou chybu. Ta ho nerozhodí. Ještě jsme tady spolu nemluvili, ale znám ho dobře. Psychicky je nesmírně silný," chválí Raul klubového parťáka, který Chelsea vychytal v mnichovském finále proti Bayernu triumf v Lize mistrů.

Nemáme jen Ronalda, varuje

Portugalci jsou favoritem varšavského duelu. Jejich záložník však ujišťuje, že soupeře nepodceňují. „Rozhodně se nevidíme už v semifinále. Češi stejně jako my vstoupili do turnaje porážkou, ale zareagovali velmi dobře a zvedli se. Teď myslí stejně jako my na postup dál," líčí Raul Meireles.

Potvrzuje, že o titulu mistrů Evropy sní celé Portugalsko. A je jasné, že dovést by je k němu měl především Cristiano Ronaldo. „Nejde jen o to, že dal dva góly Holanďanům, hrál dobře již od začátku šampionátu. Jsme šťastní, že za portugalský tým hraje takový hráč světové extratřídy. Nenajdete většího profíka, než je on. Rozhodně však nejsme jen parta několika individualistů," varuje české protivníky potetovaný záložník z Chelsea.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Mistrovství Evropy ve fotbale 2012

  • Čtvrtfinále

  • 21.06.12      20 : 45
    Česká republika Česko Portugalsko Portugalsko
    0 : 1
  • 23.06.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Francie Francie
    2 : 0
  • 22.06.12      20 : 45
    Německo Německo Řecko Řecko
    4 : 2
  • 24.06.12      20 : 45
    Anglie Anglie Itálie Itálie
    0 : 1
    po penaltách
  • Semifinále

  • 27.06.12      20 : 45
    Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
    0 : 1
    po penaltách
  • 28.06.12      20 : 45
    Německo Německo Itálie Itálie
    1 : 2
  • Finále

  • 01.07.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Itálie Itálie
    4 : 0