Hlavní obsah

VIDEO: Tajemství Wayna Rooneyho? Gel za stovku

Hned po svém prvním zápase na evropském fotbalovém šampionátu je Wayne Rooney pro Anglii hrdinou. Zařídil výhru nad Ukrajinou a postup do čtvrtfinále. Po své gólové hlavičce předvedl gesto, kdy si imaginárně stříká sprejem na čupřinu vlasů, které si loni nechal nastřelit za 30 tisíc liber.

Rooney slaví gólVideo: You Tube

 
Článek

Rooney si před utkáním půjčil gel ve spreji od útočníka Andyho Carrolla, který si své dlouhé vlasy celé geluje a vzadu si je stahuje do culíku. Ale pozor, nejde o žádný zázrak ve spreji. Tenhle gel stojí v Anglii 2,65 liber, tedy v přepočtu necelou stovku.

Carroll si na něj zvykl z konce minulé sezóny v Liverpoolu, kdy mu gel půjčil spoluhráč z klubu i reprezentace Jordan Henderson. Carroll ho použil na poslední dva zápasy a pokaždé dal vítězný gól. Stala se z toho tradice. „Koupil jsem ho v nejbližším supermarketu cestou na stadión,“ prozradil Henderson. Teď však tuctový gel ve spreji půjde zřejmě na odbyt, když ho proslavil miláček národa Rooney.

„Bobby Charlton to v roce 1966 zvládl bez gelu a Anglie vyhrála mistrovství světa. Možná by ho použil taky, ale tehdy neměl možnost nechat si transplantovat vlasy. Tak snad to teď našim chlapců vyjde i se sprejem,“ píše v nadsázce deník The Sun.

Chce mít vlasy jako Andy

„Doufám, že po několika použitích budu mít vlasy jako Andy,“ řekl s úsměvem Rooney v narážce na dlouhé havraní vlasy dlouhána z Liverpoolu. S takovým přípravkem by to však prý neměl přehánět. „Jeho transplantované vlasy jsou o dost citlivější než normální. Když na ně bude patlat gel, mohl by o ně rychle přijít,“ uvedl kadeřník britských celebrit Nicky Clarke.

Rooney však hodlá v tradici pokračovat, i kdyby si měl nechat nastřelit vlasy znovu. Prakticky za svou denní mzdu, která činí 26 000 liber...

A je tu ještě jedna věc, kterou útočník Manchesteru United změnil. Před zápasem s Ukrajinou z plna hrdla notoval anglickou hymnu God Save the Queen, ač to normálně nedělá. „Wazza to bere vážně: zpívá hymnu,“ napsal na Twitteru jeho švagr Anthony. „Byl to pro mě krásný šok,“ přidal bývalý útočník anglické reprezentace Gary Lineker, dnes televizní expert.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Mistrovství Evropy ve fotbale 2012

  • Čtvrtfinále

  • 21.06.12      20 : 45
    Česká republika Česko Portugalsko Portugalsko
    0 : 1
  • 23.06.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Francie Francie
    2 : 0
  • 22.06.12      20 : 45
    Německo Německo Řecko Řecko
    4 : 2
  • 24.06.12      20 : 45
    Anglie Anglie Itálie Itálie
    0 : 1
    po penaltách
  • Semifinále

  • 27.06.12      20 : 45
    Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
    0 : 1
    po penaltách
  • 28.06.12      20 : 45
    Německo Německo Itálie Itálie
    1 : 2
  • Finále

  • 01.07.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Itálie Itálie
    4 : 0