Hlavní obsah

VIDEO: Nechali jsme na hřišti všechno, ale Portugalci nás přehráli, uznali oholení Češi

Varšava

Dvě Ronaldovy tyčky přežili, na jeho gólovou hlavičku však už odpovědět nedokázali. Čeští fotbalisté tak na EURO 2012 na medaili nedosáhli, varšavské čtvrtfinále s Portugalskem je pro ně konečnou. „Nechali jsme na hřišti všechno, ale Portugalci ukázali svou třídu a přehráli nás,“ uznal záložník Petr Jiráček. Mužstvo se v noci přesouvá do Vratislavi, odkud v pátek vyrazí domů do Prahy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Čech.

Článek
Fotogalerie

Češi a Portugalci před zápasem

Loučení fotbalistů s fanoušky

Až po půlnoci vyšel z šatny na Národním stadiónu ve Varšavě oholený Petr Čech a za ním i další hráči postrádající vousy, kterými obrůstali od začátku šampionátu.

Znamenalo to jediné, mise české reprezentace na EURO 2012 skončila ve čtvrtfinále.

„Kluci byli v šatně hodně smutní, tak jsme se oholili. Věděli jsme, že jen vousy nám to nevyhrají. Nezačali jsme špatně, ale Portugalci postupně využili svých předností, práce s míčem a přehráli nás. Bylo jen otázkou času, kdy vstřelí gól," uznal manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Čtvrtfinále je úspěch, míní Čech

„Je to škoda, ale nemáme se za co stydět. Dokázali jsme tady na šampionátu maximum. Zvedli jsme se po první porážce s Ruskem, spousta nováčků na velkém turnaji nabrala zkušenosti, které pro ně budou v dalších zápasech za reprezentaci k nezaplacení. Jedeme domů, ale vypadnout ve čtvrtfinále je úspěch," líčil Petr Čech.

„Věřím, že s takto nastartovaným mužstvem bude šance postoupit také na příští mistrovství světa," poukázal ještě Čech, že další kvalifikace již klepe na dveře.

„Dokázali jsme, že jsme tým, toho si cením. S trochou štěstí jsme možná mohli postoupit dál jako na šampionátu v Anglii 1996. To štěstí jsme však tentokrát neměli a jsme trochu smutní," přiznal stoper Tomáš Sivok.

„Hrál jsem na prvním šampionátu a domů odjíždím s dobrým pocitem. Nechali jsme na hřišti všechno, ale Portugalci ukázali svou třídu a přehráli nás," dodával Petr Jiráček.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Mistrovství Evropy ve fotbale 2012

  • Čtvrtfinále

  • 21.06.12      20 : 45
    Česká republika Česko Portugalsko Portugalsko
    0 : 1
  • 23.06.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Francie Francie
    2 : 0
  • 22.06.12      20 : 45
    Německo Německo Řecko Řecko
    4 : 2
  • 24.06.12      20 : 45
    Anglie Anglie Itálie Itálie
    0 : 1
    po penaltách
  • Semifinále

  • 27.06.12      20 : 45
    Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
    0 : 1
    po penaltách
  • 28.06.12      20 : 45
    Německo Německo Itálie Itálie
    1 : 2
  • Finále

  • 01.07.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Itálie Itálie
    4 : 0