Hlavní obsah

Noční Vratislaví znělo: Hoši, děkujem!

Varšava

Až dlouho po půlnoci odjela výprava českých fotbalistů z varšavského Národního stadiónu na letiště. Po tiskové konferenci trenér Michal Bílek v šatně poděkoval hráčům za předvedený výkon a úspěšné vystoupení na šampionátu. Milan Baroš potvrdil, co naznačoval už před mistrovstvím Evropy. V reprezentaci končí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čeští fanoušci fotbalistům ve Vratislavi poděkovali za předváděné výkony.

Článek

„Žádné vystoupení k tomu nechystá. Chce skončit v tichosti jako Patrik Berger. Agentura ISM, která ho zastupuje, by měla vydat během pátku oficiální prohlášení o Milanově ukončení reprezentační kariéry po dvanácti letech,“ řekl tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Gebre Selassie na dopingu

Zatímco mužstvo vyrazilo autobusem na letiště, na Theodora Gebre Selassieho čekalo u stadiónu auto. Potřetí byl vylosován na doping, tentokrát s náhradním gólmanem Janem Laštůvkou. Zatímco ten odjezd autobusu stihl, pravému obránci trvaly odběrové procedury déle.

Do Vratislavi přiletěl vládní speciál po druhé hodině. Na hráče čekal u hotelu Monopol jeden televizní štáb a skupinka fanoušků, která skandovala: „Hoši, děkujem!“ Hráči si museli sbalit věci a připravit bagáž k naložení, protože už v osm ráno dorazila dvě nákladní auta, která odvezou veškerý materiál do Prahy.

Odpoledne ve Kbelích

Po obědě v půl jedné vyrazí výprava na letiště, kde na ni čeká vládní speciál a kolem půl třetí by mělo letadlo přistát v Praze Kbelích. Kolem čtvrté hodiny odpoledne je plánována tisková konference v hotelu Praha. Tam bude oficiálně ukončeno evropské tažení české fotbalové reprezentace a hráči se rozjedou domů.

Znovu se sejdou v polovině srpna před přípravným utkáním s Ukrajinou, které se hraje v Kyjevě. Na podzim už odstartuje kvalifikace mistrovství světa 2014, na jeho konci čeká Brazílie.

Reklama

Pavouk - Mistrovství Evropy ve fotbale 2012

  • Čtvrtfinále

  • 21.06.12      20 : 45
    Česká republika Česko Portugalsko Portugalsko
    0 : 1
  • 23.06.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Francie Francie
    2 : 0
  • 22.06.12      20 : 45
    Německo Německo Řecko Řecko
    4 : 2
  • 24.06.12      20 : 45
    Anglie Anglie Itálie Itálie
    0 : 1
    po penaltách
  • Semifinále

  • 27.06.12      20 : 45
    Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
    0 : 1
    po penaltách
  • 28.06.12      20 : 45
    Německo Německo Itálie Itálie
    1 : 2
  • Finále

  • 01.07.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Itálie Itálie
    4 : 0