Hlavní obsah

Žádný Arsenal, Gebre Selassie odchází z Liberce do bundesligy

Praha

Zatímco zahraniční média spekulovala o zájmu trenéra Arsenalu Arséna Wengera, zástupci reprezentačního obránce Thea Gebre Selassieho už vyjednávali s německým Werderem Brémy. Obě strany se nakonec dohodly a liberecký obránce tak bude příští čtyři roky působit v bundesligovém celku. Informaci pro čtk potvrdil hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest a také oba kluby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Theodor Gebre Selassie bude hrát za Werder Brémy.

Článek

"Konkrétní zájem projevilo několik klubů už před odjezdem na mistrovství Evropy, další se pochopitelně přidávaly ještě v jeho průběhu. S Werderem jsme byli ale v kontaktu už před turnajem a je to podle mého přesvědčení pro Thea ideální volba pro jeho budoucnost," řekl Kolář.

Také Gebre Selassie považuje Brémy za správný výběr. "Jde o stabilní a tradiční klub, který má vždy vysoké ambice. Už se nemohou dočkat, až navážu na úspěšnou sezónu, kterou mám za sebou v Liberci a v národním týmu," řekl rodák z Třebíče, jehož otec pochází z Etiopie.

V Brémách ohromeni Theovými výkony na ME

Gebre Selassie přesvědčil funkcionáře Brém k definitivnímu rozhodnutí svými výkony na ME. "Jsme moc rádi, že Theo dal přednost Brémám před ostatními nabídkami. Je to velmi talentovaný obránce, který se prezentoval skvělými výkony na mistrovství Evropy," cituje web Brém ředitele klubu Klause Allofse. "Všichni jsme byli ohromeni jeho výkony na šampionátu. Má velmi dobré nasazení a to nejen do obrany, ale i do útoku," dodal trenér Thomas Schaaf.

Gebre Selassie je odchovancem Jihlavy. Následně působil ve Slavii a v roce 2008 zamířil do Liberce, se kterým v uplynulé sezóně získal ligový titul. Do české reprezentace poprvé nakoukl před rokem, ale záhy si vybojoval místo v základní sestavě a už za ní stihl odehrát 14 utkání. Na probíhajícím mistrovství Evropy se zařadil mezi tři nejlepší pravé beky turnaje.

Brémy jsou jedním z nejslavnějších německých klubů. Čtyřikrát získaly mistrovský titul (1965, 1988, 1993 a 2004), šestkrát vyhrály Německý pohár (1961, 1991, 1994, 1999, 2004, 2009) a na kontě mají i triumf v Poháru vítězů pohárů a Poháru Intertoto. V minulé sezóně obsadily deváté místo v bundeslize.

Reklama

Související témata: