Hlavní obsah

Keane po gólu v MLS uctil památku fanouška, který zemřel při ME

Irský fotbalista Robbie Keane uctil památku irského fanouška Jamese Nolana, který byl nalezen mrtvý v Polsku během mistrovství Evropy. Keane mu vzdal poctu po svém gólu v sobotním utkání MLS mezi Los Angeles Galaxy a Vancouverem.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Irský fotbalista Robbie Keane.

Článek

Keane k utkání Galaxy nastoupil jen šest dnů po vyřazení Irska ze šampionátu v základní skupině a v 30. minutě zvýšil na 2:0. Poté běžel k lavičce a vyžádal si připravený dres Los Angeles, kde měl na zádech místo jmenovky vyšito: Odpočívej v pokoji, Jamesi Nolane.

"Bylo to jen gesto. Chtěl jsem tím ukázat, jak irský lid drží pospolu v dobrých i špatných časech. Byl to velký fanoušek, když za námi přijel, a já mu tímto chtěl vzdát hold a respekt," řekl Keane.

Po nešťastné události se spojil i s Nolanovými rodiči. "Volal jsem jeho otci, abych mu sdělil mou upřímnou soustrast a že na ně myslím," dodal kapitán irské reprezentace s tím, že rodině poslal i dres podepsaný od všech hráčů.

Jedenadvacetiletý fanoušek Nolan byl naposledy spatřen před týdnem v Bydhošti, kde sledoval zápasy Irska ve fanouškovské zóně a v místních barech. Když se nevrátil do hotelu ani nezvedal telefon, jeho přátelé se obrátili na policii. Ta jeho tělo našla v řece protékající městem.

Reklama

Související témata: