Hlavní obsah

Anglie - Itálie 0:0, 2:4 na pen.Posledními semifinalisty ME jsou Italové, Anglii udolali na penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
- Balotelli (penalta) 0 : 1
- Pirlo (penalta) 0 : 2
- Nocerino (penalta) 0 : 3
- Diamanti (penalta) 0 : 4
- Gerrard (penalta) 1 : 4
- Rooney (penalta) 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Do semifinále mistrovství Evropy jako poslední postoupili fotbalisté Itálie, kteří v Kyjevě přehráli Anglii až po penaltovém rozstřelu. V základní hrací době žádný gól nepadl, Itálie ve čtvrtek vyzve v semifinále Německo, druhou dvojici tvoří přemožitelé české reprezentace Portugalci a úřadující světoví i evropští šampioni Španělé.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Střelec rozhodující penalty Alessandro Diamanti se spolu s brankářem Gianluigim Buffonem radují z postupu Itálie do semifinále Eura

Článek
Fotogalerie

Kdo od souboje dvou gigantů čekal nudnou defenzivní podívanou, ten se musel šeredně mýlit. Protože šancí bylo na obou stranách pořádně. A hned od začátku.

Už ve třetí minutě dal Marchisio zpětnou přihrávku za vápno, do míče se opřel De Rossi z dvaceti metrů trefil tyč. A skoro hned z protiútoku se mohlo skóre měnit i na druhé straně. Při Buffonovi stáli všichni svatí a dost mu pomohl i pravý obránce Anglie Johnson, když z malého vápna poslal balón přesně do gólmana, který ho reflexivně vyrazil.

Více šancí měli Italové, na hrotu hodně zlobil enfant terrible v sestavě squadry azzury Balotelli. Angličané ho možná měli za úkol kvůli jeho prchlivé povaze vyprovokovat, neboť ho všichni znají z Premier League.

Ale Balotelli sekal latinu a upozorňoval na sebe jen tím, jak nebyl schopen dát gól ani z těch největších tutovek. Jako ve 26. min., kdy mu do střely skočil Terry a zblokoval ji. V další šanci mu překazil radost Hart a italský gólman Buffon si zanedlouho oddychl, když Welbeck těsně minul.

Kdyby za první hodinu zápasu padly čtyři góly, asi nikdo by se nemohl divit. Hned z kraje druhé půle mohl poslat Italy do vedení De Rossi, jenže zblízka selhal. A v 52. min. opět vyhořel Balotelli a po něm z dorážky ve stoprocentní šanci Montolivo.

Kouč Anglie Hodgson se pokusil oživit hru dvojím střídáním, ale Walcott ani Carroll žádnou velkou hrozbu pro Italy neznamenali. Nesmrtelným se mohl stát v nastaveném čase Rooney, jenž vystřihl nůžky, ale balón šel nad bránu.

V prodloužení měli blíž ke gólu Italové, oblouček Diamantiho skončil na tyči. Když už balón Nocerino do sítě dostal, branka neplatila pro ofsajd. A přišly penalty. V nich byli šťastnější Italové, v jejichž dresu selhal jen Montolivo, zatímco v dresu Anglie neuspěli Young (břevno) a Cole (Buffon chytil).

Mistrovství Evropy ve fotbale, čtvrtfinále:
Anglie - Itálie 0:0, na penalty 2:4ON-LINE
Penalty proměnili: Gerrard, Rooney - Balotelli, Pirlo, Nocerino, Diamanti. Neproměnili: Young, Cole - Montolivo. Rozhodčí: Proenca - Miranda, Santos (všichni Port.). ŽK: Barzagli, Maggio (oba It.). Diváci: 64 340.
Anglie: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner (61. Walcott), Gerrard, Parker (94. Henderson), Young - Rooney, Welbeck (61. Carroll). Trenér: Hodgson.
Itálie: Buffon - Abate (90. Maggio), Barzagli, Bonucci, Balzaretti - Pirlo - Marchisio, Montolivo, De Rossi (80. Nocerino) - Balotelli, Cassano (78. Diamanti). Trenér: Prandelli.

Reklama

Pavouk - Mistrovství Evropy ve fotbale 2012

  • Čtvrtfinále

  • 21.06.12      20 : 45
    Česká republika Česko Portugalsko Portugalsko
    0 : 1
  • 23.06.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Francie Francie
    2 : 0
  • 22.06.12      20 : 45
    Německo Německo Řecko Řecko
    4 : 2
  • 24.06.12      20 : 45
    Anglie Anglie Itálie Itálie
    0 : 1
    po penaltách
  • Semifinále

  • 27.06.12      20 : 45
    Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
    0 : 1
    po penaltách
  • 28.06.12      20 : 45
    Německo Německo Itálie Itálie
    1 : 2
  • Finále

  • 01.07.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Itálie Itálie
    4 : 0