Hlavní obsah

Více než Ronalda se Španělé obávají vlastní únavy

Fotbalisté Španělska se před středečním semifinále evropského šampionátu proti Portugalsku možná více než hvězdného kanonýra Cristiana Ronalda obávají, aby nedoplatili na kratší odpočinek. Před pyrenejským derby budou mít obhájci titulu o dva dny kratší dobu na zotavení než jejich soupeř a to prý může sehrát zásadní roli, zvlášť pokud by zápas došel do prodloužení.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Španěl Álvaro Arbeloa (vpravo) v souboji s Francouzi Florentem Maloudou (vlevo) a a Franckem Ribérym.

Článek

Kouč Vicente del Bosque po sobotní výhře 2:0 nad Francií připustil, že jeho svěřenci už cítí po dlouhé sezóně únavu. "Na konci zápasu jsme byli velmi unavení. Potřebujeme se zotavit, načerpat znovu síly a těch 48 hodin navíc, které budou Portugalci mít, pro nás bude trochu handicap," uvedl.

Španělský fyzioterapeut Javier Minano je přesvědčený, že delší odpočinek bude pro Portugalce drobnou výhodou. "Není pochyb o tom, že to bude mít na hru nějaký vliv. Na druhou stranu jsme zase měli o den delší odpočinek než Francie před čtvrtfinále. Nemůžeme to brát jako výmluvu," podotkl Minano.

Pomohl by nám rychlý gól, pravil Ramos

Podle obránce Sergia Ramose bude důležité, zda zápas skončí po 90 minutách, nebo půjde do prodloužení. "V prodloužení rychle ubývají síly a tam už je poznat každá chvilka odpočinku navíc. Bylo by skvělé, kdyby se nám stejně jako proti Francii povedlo dát rychle gól. Musíme hrát stejně jako ve čtvrtfinále, nesmíme usnout na vavřínech a věřím, že pak uspějeme," uvedl Ramos.

S dalšími čtyřmi spoluhráči ho čeká prestižní bitva proti třem kolegům z Realu Madrid: obráncům Pepemu a Fábiu Coentraovi a hvězdnému útočníkovi Ronaldovi. "Rozhodně ho nijak nebudeme šetřit," podotkl Ramos s úsměvem. "Tohle nejsou klubové, ale mezistátní zápasy. Na druhou stranu ale Portugalsko není jen Ronaldo," dodal.

Reklama

Související témata: