Hlavní obsah

VIDEO: Hrdina Italů se opřel do hry Anglie. Betonovali jako Chelsea, kritizoval Diamanti

Kyjev

Italský záložník Alessandro Diamanti se po postupu do semifinále Eura přes Anglii (0:0, 4:2 na penalty) opřel do stylu hry nedělního soupeře. Podle něj hrál výběr Albionu příliš defenzivně. Styl Angličanů přirovnal ke hře Chelsea, která to letos s ultradefenzivní taktikou dotáhla až k vítězství v Lize mistrů.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Vítězná trefa Alessandra Diamantiho

Článek

Reakce italských a anglických fanoušků

„Anglie na nás chtěla vytáhnout Chelsea. A neuspěla. Věděli jsme, že chtějí vyčkávat a udeřit z brejků. My jsme si ale hráli svoji hru," řekl po zápase Diamanti. Itálie v utkání dominovala ve všech statistikách, měla řadu šancí, ale ani jednu během 120 minut neproměnila.

„Důležité bylo mít míč v držení a vyhrát naším stylem. Měli jsme zvítězit už v normální hrací době, spoustu šancí jsme ale zahodili. Nakonec jsme se zaslouženě radovali, i když to bylo po penaltách," pokračoval devětadvacetiletý Ital.

Na hřiště se dostal až v 78. minutě a od trenéra Prandelliho prý dostal velmi strohý pokyn. „Když mě kouč posílal na hřiště, řekl mi jen: ´jdi tam a dělej co chceš´. A tak jsem ho poslechl. Proměnil jsem rozhodující penaltu," radoval se hrdina utkání.

V semifinále čeká Itálii favorizovaný tým Německa, ale squadra azzura se rozhodně předem nevzdává. „Němci mají velmi dobrý tým plný špičkových hráčů. Ale i my můžeme vyhrát, nikoho se nebojíme," dodal Diamanti.

Reklama

Související témata: