Hlavní obsah

Jak na Ronalda? Španělé věří, že hvězdu Portugalců ubrání její parťák z Realu Arbeloa

Obránce Álvaro Arbeloa má být trumfem Španělska ve středečním semifinále mistrovství Evropy proti Portugalsku. Právě on má mít na starosti "zkrocení" obávaného útočníka Cristiana Ronalda, který ve čtvrtek svým gólem poslal domů ze čtvrtfinále české fotbalisty. Arbeloa může využít toho, že má Ronalda přečteného z Realu Madrid, kde letos společně slavili zisk mistrovského titulu.

Foto: Petr Josek, Reuters

Hvězda Cristiano Ronaldo slaví svoji trefu, která znamenala postup portugalských fotbalistů do semifinále Eura

Článek

V Doněcku se teď Arbeloa s Ronaldem postaví proti sobě a jejich souboje budou mít větší říz než při trénincích "Bílého baletu". "Ronaldo se bude většinou pohybovat v zóně bráněné Álvarem a ten ho zná lépe než kdokoliv jiný. Ale zastavit hráče takového formátu není věc jednoho člověka, musí to být týmová práce," řekl španělský záložník Sergio Busquets.

Souboj Ronalda s parťáky z Realu má být jedním z vrcholů mistrovství. Všichni se těší i na to, jestli Ronaldo uspěje v proti brankáři Ikeru Casillasovi, stoperu Sergiu Ramosovi či záložníku Xabimu Alonsovi.

Náboj středečnímu semifinále dodává i skutečnost, že se proti Ronaldovi postaví řada hráčů Barcelony, odvěkého rivala Realu. Španělé ale odmítají, že by na Euru měly ožít emoce z vypjatých derby. "Nejdou proti sobě Barcelona a Madrid, jdou na sebe Španělsko a Portugalsko," uvedl Busquets.

Ronaldo má u Španělů respekt

Jisté je, že Ronaldo má ve španělském týmu respekt. Hvězdný Portugalec dal v posledních dvou zápasech na ME tři branky, Španělé teď vymýšlejí, jak rodáka z Madeiry přibrzdit v rozletu.

"Musíme být velmi pozorní. Budeme se snažit, aby se Cristiano na hřišti necítil dobře," řekl záložník Xavi. "Cristiano je fantastický hráč ve velké formě, to musíme brát v úvahu. Ale myslím, že víme, jak ho neutralizovat. Počkejme na to, co se stane. Ale jsme velmi optimističtí," řekl útočník Pedro, další člen barcelonské kolonie ve španělské reprezentaci.

Reklama

Související témata: