Hlavní obsah

VIDEO: Mezi Portugalci to před semifinále ME vře, pokopali se na tréninku

Portugalští fotbalisté stojí před největším úspěchem od účasti ve finále "domácího" Eura v roce 2004, a tak je napětí před středeční semifinálovou bitvou proti obhájcům titulu ze Španělska v týmu pochopitelné: nervy jsou na pochodu. Kouč Paulo Bento dokonce musel tréninkovou jednotku předčasně přerušit poté, co si dva hráči vjeli do vlasů.

Ostré zákroky na portugalském tréninku

 
Článek

Obránce Miguel Lopes šel do jednoho ze soubojů o míč poněkud ostřeji a spoluhráče Ricarda Quaresmu při tom poslal na trávník. Útočník Besiktase však neudržel nervy na uzdě, po spoluhráči se vztekle ohnal nohou a zezadu ho nakopl, přičemž mu mohl způsobit zranění lýtkového svalu či achilovky. Případnému vyhrocení konfliktu zabránil další zadák Ricardo Costa, který se okamžitě mezi oba kohouty postavil a Quaresmu uklidňoval.

"Takové věci se stávají. Všichni chceme nastoupit a vyhrát, a jak jsme nažhavení, občas k něčemu podobnému dojde," vysvětloval později novinářům Costa. Trenér Bento rovněž nepřikládal výstřelku nijak zásadní význam, podle jeho slov si Lopes i Quaresma před odchodem do sprch ještě na hřišti podali ruce.

"Musíme se uklidnit. Už tak je tlak na mužstvo extrémní," dodal kouč před nadcházejícím soubojem dvou sousedů z Pyrenejského poloostrova.

Reklama

Související témata: